SOFI DOŽIVLJAVA VRHUNAC SVAKI PUT KADA VEŽBA! Sve je počelo sa čučnjevima, a onda se pretvorilo u OPSESIJU! (FOTO)
Sofi, Foto: Printscreen Instagram

neverovatno

SOFI DOŽIVLJAVA VRHUNAC SVAKI PUT KADA VEŽBA! Sve je počelo sa čučnjevima, a onda se pretvorilo u OPSESIJU! (FOTO)

Ova pojava je poznata pod nazivom coregasm, a Univerzitet u Indiani je odlučio da istraži to, odnosno da utvrdi koliki procenat žena je doživeo orgazam tokom vežbanja

Objavljeno:

Britanska novinarka Sophie Blackman (24) podelila je svoju priču o tome kako je otkrila da pati od ‘orgazama izazvanih vežbama’.

Do zaključavanja u martu 2020. godine nije ni pomislila da joj se tako nešto može dogoditi.

- Jela sam brzu hranu, imala sam prekomernu težinu i jednostavno sam bila lenja da vežbam. I uprkos svom lenjom životu, uvek sam bila seksualno aktivna. Ipak, tokom izolacije, odlučila sam da vežbam kod kuće. Hernije su počele da se tope i prvih nekoliko meseci sve je bilo u redu. Tada su obični čučnjevi sve promenili - kaže Sofi.

Naime, tokom niza čučnjeva koje je napravila u dnevnoj sobi, doživela je orgazam.

Erupcija 'tamo dole'

- Ne želim da ulazim previše u detalje, ali možete samo da zamislite. Dole je bila čista erupcija. Nisam znala da je to čak moguće, ali internet mi je brzo dao odgovor. Coregazam postoji, kaže on. Dodaje da je za razliku od seksa kod kojeg orgazam traje duže, ovaj srećom kraći, ali intenzivniji.

- Još uvek izbegavam teretane, a treninge radim kod kuće. Moram da odvratim pažnju kako ne bih doživela vrhunac sa svakim čučanjem. Ponekad, i ne šalim se kad kažem da, posle treninga moram malo da legnem, jer se osećam kao da sam prošla pet uzastopnih rundi seksa, a sve što sam uradila bila je serija čučnjeva - objašnjava Sophie za britanski The Sun.

Sprovedena je i anketa

Ova pojava je poznata pod nazivom coregasm, a Univerzitet u Indiani je odlučio da istraži to, odnosno da utvrdi koliki procenat žena je doživeo orgazam tokom vežbanja.

Učestvovalo je 530 žena, od kojih su 124 imale orgazam dok su vozile bicikl, planinarile, vežbale jogu, dizale tegove i trčale. Čak 246 dama, kako kaže, iskusilo je seksualno zadovoljstvo, ali nikakav orgazam tokom vežbanja. Većina žena, prema istraživačima, u to vreme nije maštala o seksu.

- Žene su najčešće imale orgazam dok su radile trbušnjake, penjale se po užetu ili motci, vozile bicikl ili dizale tegove. Dobijeni podaci su veoma zanimljivi, jer ukazuju na to da orgazam nije nužno povezan sa seksom - rekao je jedan od naučnika.

Dodaje da oko 40 posto žena tvrdi da im se to dogodilo više od 10 puta.

(Espreso/Gloria.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.