Kako da znate da je pravi? E, pa osećanja sa tim nemaju veze! (GIF)
Foto: Giphy

ne biramo sami

Kako da znate da je pravi? E, pa osećanja sa tim nemaju veze! (GIF)

Možda se više ne sećate baš tačno trenutka kada ste shvatili da je vaš partner onaj pravi, ali zato znaju naučnici
Objavljeno:

Nova studija dokazala je da se ne radi o nekom dobrom osećaju, boji očiju ili šarmu, već je i to, verovali ili ne, određeno u našim genima.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Naučna studija koja je objavljena u časopisu "Nature" zaključuje da se malo toga skriva u načinu kretanja, tehnikama zavođenja ili najlepšem osmehu koji ste ikada videli - partnere ipak biramo i prema željama naših gena.

foto: Giphy

Istraživanje je pokazalo da svaki čovek ima jedinstven sastav humanog leukocitnog antigena HLA.

9 stvari koje muče svakog zaljubljenog dečka (FOTO) (GIF)

On je inače zadužen za ispravan rad našeg imuniteta i odbranu od raznih virusa ili bakterija, ali i ključni faktor koji stvara kemiju odnosno privlačnost prema određenim osobama koje sretnemo tokom života.

foto: Giphy

Naučnici su pratili nivo privlačnosti kod 254 para i pokazalo se da različit HLA deluje na nivo želje za intimom i razmnožavanjem između muškarca i žene.

Nije bajka: Zbog slomljenog srca stvarno možete da se razbolite! (GIF)

Studija takođe naslućuje da se u sastavu HLA krije i odgovor na pitanje zašto nas ponekad privlači, a ponekad odbija prirodni miris drugih osoba, ali treba uzeti u obzir da su u testiranju učestvovali muškarci i žene koji su već neko vreme parovi pa su možda bili i pristrasni u želji da se pokažu što zadovoljnijima u vezi.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.