U braku sam 28 godina i znam u čemu je tajna dugovečnosti veze: Zapravo, ima ih sedam i nijedna nije KOMPLIKOVANA
Izdvojila je sedam ključnih stavki, Foto: Profimedia

OTKRIVAMO

U braku sam 28 godina i znam u čemu je tajna dugovečnosti veze: Zapravo, ima ih sedam i nijedna nije KOMPLIKOVANA

Lisa za portal Your tango piše da u brak treba uložiti mnogo truda, ali postoje određene strategije koje su im najviše pomogle da ostanu u harmoničnom odnosu.

Objavljeno:

Lisa Bič je sa svojim partnerom Kevinom u braku več 28 godina. Ona je ispričala svoje lično iskustvo - otkrila je sedam tajni koje su održale njenu vezu stabilnom i punom ljubavi.

Lisa za portal Your tango piše da u brak treba uložiti mnogo truda, ali postoje određene strategije koje su im najviše pomogle da ostanu u harmoničnom odnosu.

Izdvojila je sedam ključnih stavki.

Dobro se svađajte

“Svaki par se svađa, ali ako želite da ostanete u braku, morate se pridržavati nekoliko pravila kako ne biste završili na sudu za razvode”, piše Lisa. A glavno pravilo joj je da konačno zaboravite na neke stare sporove, koje iznova ponavljate kada god se posvađate. Vreme je da to ostavite iza sebe.

Kombinujte svoje snage

Ako oboje imate odličan smisao za humor, gledajte zajedno humorističke serije. Ako ste vi jutarnji, a on noćni tip, isplanirajte zajedničko vreme na početku i na kraju dana. Učinite sve što odgovara vašoj vezi kako bi ona ostala jaka još 25 godina.

Pohvalite svog partnera

Svi vole da se osećaju kao da su dobro uradili neki zadatak. Ne bi vas ubilo da kažete: “Hvala, dušo! Cenim tvoj trud.” A ponekad prepoznavanje dobrih stvari jednostavno postaje osnov za međusobnu toleranciju tokom više godina.

Imajte realna očekivanja

Neka očekivanja budu realna ako želite zauvek da ostanete u braku. Suočite se sa činjenicom da nećete promeniti njega/nju nakon nekoliko decenija. To vam je što vam je.

Ne mora uvek da bude sve po vašem

Ukoliko se njoj jede pica, a vama nešto kuvano, naručite picu ili ponudite se da vi nešto skuvate. Ukoliko on želi da gleda jednu, a vi drugu seriju, možda ovoga puta možete da popustite. Takve sitnice ne treba da budu povod za duge svađe – i nisu vredne stabilnosti vašeg braka.

Smeh leči sve

Osim bolesti, bankrota i neverstva, većina stvari se može prevazići dobrim, srdačnim smehom. Pronađite nešto smešno u uništenom odmoru ili zaboravljenoj godišnjici. Neke od najboljih uspomena potiču iz najvećih problema u životu. Pokušajte da sve prezaviđete humorom.

Kada imate dobre ili loše vesti, vaš partner bi trebalo da bude prvi koji za njih sazna

Znamo da imate i prijatelje, ali tajne su ono što narušava svaku vezu, dok je poverenje ono što je čini čvršćom nego ikad, savetuje Lisa.

Bonus video:

(Espreso/Nova.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.