OVI ZNAKOVI OTKRIVAJU MNOGO: Da li je ludo ZALJUBLJEN ili te samo KORISTI?
Dejt, Foto: Profimedia

OTKRIVAMO

OVI ZNAKOVI OTKRIVAJU MNOGO: Da li je ludo ZALJUBLJEN ili te samo KORISTI?

Mnoge devojke, posebno na početku nove emotivne veze, nisu sasvim sigurne da li je to "ono pravo"

Objavljeno:

Koliko puta ste se u novoj emotivnoj vezi zapitali da li vas "druga polovina" zaista voli ili je s vama iz neke koristi? Ponekad su sumnje o najgorem scenariju opravdane, ali traženje podteksta u vezi može da se javi i zbog lične nesigurnosti ili prethodnih loših iskustava.

Srećom, postoji nekoliko znakova koji vam mogu pomoći da razumete da li vas partner zaista voli ili vas samo koristi.

1. Ljubav: Stalno gleda u vas

Autori romantičnih stihova su to dobro razumeli: čovek koji je stvarno zaljubljen, neće moći da odvoji pogled od vas. Mnogi muškarci imaju onaj poseban pogled u očima kada se obučete za izlazak.

Ali ako primetite da vas gleda sa smeškom i uzbuđenjem kada radite jednostavne stvari, dok kuvate ili oblačite kaput, verovatno je zaljubljen.

Imate utisak da se, dok ste u njegovom društvu, ne razlikujete od bilo koje druge devojke sa kojom je ikada bio. Takođe, imate utisak da vas gleda kao što gleda svoje prijatelje. Najzad, možda vas stalno upoređuje sa drugim ljudima ili vam uopšte ne pokazuje naklonost.

Ako se osećate kao da ste samo jedna od mnogih, verovatno mu suštinski nije stalo do vas.

2. Ljubav: Prihvata vašu prošlost

Ako vaš partner zna mnogo o vašoj prošlosti, uključujući i epizode na koje niste baš ponosni, a i dalje je sa vama, verovatno je privrženiji nego što slutite.

Prihvatiti sve strane druge osobe, a ne samo one prijatne, znak je zrele veze i ljubavi.

Korist: Stalno osećate krivicu

Čini se da ne možete da uradite ništa ispravno, počev od suočavanja sa problemima na poslu, pa sve do izbora hrane za vašeg kućnog ljubimca - uvek vam nađe neku zamerku. Ako se stalno osećate ovako, nemamo dobre vesti za vas.

Nema ničeg lošeg u pokušaju da partneri jedno drugom pomognu da postanu bolji, ali ove promene treba predlagati s ljubavlju i pažnjom. Nametanje osećaja krivice je pogrešan način, tako dalek od ljubavi.

3. Ljubav: Svestan je kako njegovo ponašanje utiče na vas

Svi imamo svoje obrasce ponašanja i ne razumemo uvek kako utiču na druge ljude. Ako primetite da vaš partner postaje sve svesniji sebe, uvodi neke promene u život i objašnjava vam zašto to radi, ovo je dobar znak.

Takođe, ako ste zabrinuti zbog nečega ili želite da se vaš partner ponaša drugačije, jer vam nešto kod njega smeta, recite mu to. Ne očekujte da će vam čitati misli.

Korist: On nestaje

Zajedno pravite planove, a on se izmiče u poslednjem trenutku. Ili su mu "potrebne godine" da odgovori na vaše poruke ili telefonske pozive. Da, s vremena na vreme može da bude zauzet, ali osoba koja vas istinski ceni naći će trenutak da se javi u najkraćem mogućem roku.

Ako vam se čini da ne ceni vaše vreme, verovatno se družite samo kada njemu to odgovara i prema njegovom rasporedu.

4. Ljubav: Primećuje sitne detalje koji vas čine srećnom

Svi volimo velike gestove, ali najvažnije su male stvari. Na primer, seća se vašeg omiljenog ukusa sladoleda, glupe TV emisije koju gledate kada ste tužni ili imena vašeg prvog ljubimca.

Te stvari pokazuju da mu je dovoljno stalo da prevaziđe stereotipne stvari poput cveća i slatkiša i da stupi u kontakt sa vama na ličnijem nivou.

Korist: Nikada nije spreman na kompromis

Pronalaženje kompromisa može da bude teško, posebno ako je vaša veza na početku, ali to je cilj na koji bi trebalo da obe strane budu usredsređene. Vaš partner treba da poštuje vaše mišljenje i da, kao i vi, bude spreman da pronađe balans kako biste oboje bili srećni.

Ako ne želi da se odrekne svog „prava“ da odlučuje o svemu, verovatno je vreme da pobegnete od takve kontrolne veze.

5. Ljubav: Otvara se i očekuje da i vi učinite isto

Svi se osećamo ranjivo, ali teško je izgraditi jaku vezu a da ne delite misli i osećanja sa "drugom polovinom". Ako je spreman da prevaziđe strah od odbijanja i bude otvoren sa vama o svojim strahovima i problemima, on vam veruje i sa vama vidi budućnost.

Zanima ga da vas dobro upozna, a ne samo da bude očaran vašom fizičkom pojavom.

Korist: Emocionalno manipuliše

Zna vaše snage i slabosti i pokušava da manipuliše vama da radite stvari koje on želi. Ovakav odnos je neprihvatljiv, bez obzira na količinu ljubavi i strasti koje osećate jedno prema drugom.

Ako primetite da stalno osećate krivicu ili njegovu emotivnu dominaciju, verovatno je vreme da napravite korak unazad i procenite "hladne glave" šta se događa.

6. Ljubav: Spreman je da razgovara o problemima

Ne postoje dve osobe na svetu koje se u svemu stopostotno slažu. Ako je vaš partner spreman za razgovor i u izazovnim trenucima, onda kada vam se mišljenja i stavovi ne podudaraju, i to radi mirnim tonom, budite bezbrižni.

Komunikacija je ključ jake veze, a partner koji vas voli uvek će utišati svoj ego i saslušati vaše mišljenje. I ovo je "dvosmerna ulica" - morate mu uzvratiti istom merom.

Korist: Provocira vas i u stanju je danima da ćuti

Ponekad dođe do varnica, ali čovek koji vas voli nikada vas neće javno poniziti, praviti scene ili negodovati tako što će danima ćutati. Ovakva ponašanja mogu da budu znak emocionalne manipulacije, nesposobnosti da "druga polovina" kontroliše svoje emocije ili čak oblik „kazne“ za stvari koje ste "pogrešno uradili".

Muškarac koji vas istinski voli nikada vam neće nauditi, niti će dozvoliti da se pokraj njega osećate loše.

Bonus video:

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.