NISI SIGURNA DA LI JE LUD ZA TOBOM, DA LI TE VOLI? Ako radi barem 8 od ovih 10 stvari - OBOŽAVA TE!
Ovo se naročito odnosi na njihova osećanja, koja su još od malih nogu naučeni da skrivaju, Foto: Profimedia

OTKRIVAMO

NISI SIGURNA DA LI JE LUD ZA TOBOM, DA LI TE VOLI? Ako radi barem 8 od ovih 10 stvari - OBOŽAVA TE!

"Da li mu se dopadam ili umišljam?", ovi znakovi će ga sigurno odati

Objavljeno:

“Da li mu se sviđam?” – nema žene koja se ovo nije pitala bar jednom u životu. Muškarci nekad mogu biti prilično misteriozni kada hoćemo da ih pročitamo. Ovo se naročito odnosi na njihova osećanja, koja su još od malih nogu naučeni da skrivaju.

Srećom, postoje znaci koji ga odaju i koji govore ne samo da mu se sviđate, već da želi ozbiljnu vezu sa vama. Postoji čak 20 znakova koji se tiču njegovog ponašanja, a koji mogu otkriti da li mu se dopadate ili ne.

1) Oponaša tvoje pokrete

Na početku veze govor tela čini dobar deo upoznavanja. Prema dodirima, pogledima i generalno prema njegovom stavu možete protumačiti da li mu se sviđate.

No, postoji nešto što se u psihologiji zove tehnika oponašanja, koja se koristi kada želimo nekom da se dopadnemo. Stvar je u tome da namerno ponavljamo tuđe pokrete, naravno, na suptilan način. Stvar je u tome da kada nam se neko dopada, ova reakcija nam je podsvesna, to jest, podsvesno imitiramo nečije pokrete i gestikulaciju.

Ako primećujete da ponavlja pokrete za vama, to je gotovo siguran znak da mu se dopadate. Govor tela ne laže.

2) Želi da te vidi i tokom dana

Kako da znam da li mu se sviđam? Nekad je teško razlučiti da li on želi samo vezu bez obaveza ili ima ozbiljnije namere. Ako vas zove samo za vikend i to obično u večernjim časovima, to najčešće znači da želi samo seks i ne planira pravu vezu sa vama.

No, ako planira da izlazi sa vama na dejtove, da vas vodi u bioskop, pozorište, ako želi da prošeta sa vama u javnosti i tokom radnih dana, to već znači da mu se sviđate. Dakle, ako viđanje ne svodi na seksualnu privlačnost, već i na dublje upoznavanje – to je znak da mu se sviđaš.

3) Želi da te upozna sa porodicom i prijateljima

Ako želi da te upozna sa prijateljima to govori da hoće da budeš deo njegovog društva, njegove svakodnevice. Time poručuje da želi da je uz vas sto češće, jer ako se uklopite u njegovo društvo moći ćete svi zajedno da se više viđate.

Prilikom upoznavanja porodice i prijatelja, vi stičete priliku da ga upoznate kroz oči drugih i time steknete bližu perspektivu o njemu. Ukoliko se on odluči da vas upoznaje sa porodicom, u njegovim očima ste sigurno posebne. Momci se na ovaj korak ne odlučuju tako lako.

Simbolički, ako vas upoznaje sa porodicom znači da želi da postanete jednog dana deo nje. Zato je upoznavanje porodice jedna od prekretnica u vezi.

4) Primećuje i pamti sitnice

Muškarci su prilično zaboravni i ne obraćaju pažnju na detalje. Retko kad će vaš prijatelj primetiti da li ste promenile frizuru, lepo se obukle, našminkale i slično. Pitate se: “Da li mu se sviđam?” Evo kako to možete da znate: da li primećuje svaku novu sitnicu na vama? Ako da, to je veoma dobar pokazatelj da mu se sviđate, jer to odaje da je fokusiran na vas.

Takođe, ako pamti sve što kažete, čak i sitnice koje ste zaboravile da ste mu spomenule. To je gotovo siguran pokazatelj da ste mu stalno u mislima. Muškarci i nače teško pamte nove informacije, ali kada im se neka žena dopada u stanju su da upijaju sve što ona kaže “kao sunđer”, sve iz želje da je što bolje upoznaju.

5) Planira putovanja zajedno sa tobom

Ako želi negde da otputuje sa vama, to znači da želi da vam posveti svoje slobodno vreme. Putovanja su test za početak veze jer ćete prvi put imati priliku da provedete 24h i više zajedno, ali tad ćete moći nedvosmisleno da odgovorite na svoje pitanje “da li mu se sviđam ili ne”.

Prosto, i da situacija između vas nije bila toliko jasna, to jest, da niste sigurne da li mu se dopadate ili ne i kuda vodi vaš odnos, posle prvog putovanja će vam to biti prilično jasno.

Nepisano pravilo u vezama je da ne planirate zajedno događaje koji su vremenski dalji od perioda koji ste proveli u vezi. Dakle, mnogi bi rekli da je suludo da ako se viđate mesec dana planirate da idete zajedno na putovanje za šest meseci. No, ako to vaš muškarac radi, znači da je siguran da ćete ostati toliko dugo u vezi – što je veliki znak da mu se sviđate i da zaista želi da bude sa vama.

6) Hteće da sa tobom radi stvari koje ti voliš

Svaka žena zna da bi muškarac radije odgledao dobar triler, akcioni film ili komediju nego da gleda romantične drame. No, ako mu se sviđate uradiće to zbog vas. Zaljubljeni muškarac će mnogo toga uraditi što inače ne bi.

Ići će sa vama na mesta koja se vama dopadaju, radiće neke stvari po prvi put (recimo, oprobaće se u klizanju na ledu). To ne znači nužno da neće uživati u svim tim stvarima koje radi zajedno sa vama, nego da ih sam nikada ne bi probao.

Da li mu se sviđam? Ako hoće da radi sa tobom stvari koje ti voliš, onda definitivno da. To pokazuje da želi da se potrudi oko tebe, da želi da te što bolje upozna i provodi što više vremena sa tobom.

Sa druge strane, ako ne deluje zainteresovano da zajedno obavljate aktivnosti koje ti voliš, to može upućivati na to da mu se ne sviđaš i da vaš odnos nema budućnost.

7) Pravi selfije sa tobom

Iako mnogi pravljenje selfija neće smatrati romantičnim, to, takođe pokazuje da li se nekoj osobi dopadate ili ne. Ako želi da napravi fotografiju sa vama i još je sam objavi na društvenim mrežama, to znači da hoće celom svetu da pokaže sa kim je.

Sam čin fotografisanja selfija je pokazatelj da želi da bude viđen sa vama, što implicitno govori da mu se zaista sviđate. Najbolje od svega je što ovaj čin govori da želi da sačuva uspomene koje stvara sa vama.

8) Nije mu problem da prespava kod tebe

Kada muškarci ne žele ozbiljnu vezu sa devojkom nego samo vezu bez obaveza, uglavnom neće hteti da prespavaju. Smisliće neki izgovor i reći će da imaju obaveze sutra, da iz nekog razloga moraju rano da ustanu.

Čak i kad se desi da prespava, ne zadržava se, želi da ode od vas čim se probudi. To nedvosmisleno govori da o vama ne razmišlja ozbiljno i da mu se ne dopadate.

Sa druge strane, ako jedva čeka da mu ponudite da prenoći i želi nakon toga da provede jutro sa vama, to je definitivno znak da mu se sviđate. Steći ćete utisak da uopšte ne želi da ode od vas i da bi hteo svaki slobodni trenutak da provodi sa vama.

A ako vidite da ostavlja sitnice u vašem stanu, kao što je četkica za zube, čist donji veš, pokoja majica i slično tome – to je pouzdan znak da ono što vas dvoje imate postaje ozbiljno.

9) Zaboravi na gledanje u telefon kad je sa tobom

Pitaš se: “Da li mu se sviđam ili samo umišljam?”, testiraj ga tako što ćeš obratiti pažnju na to koliko vremena provodi uz telefon kad je sa tobom. Kada nam je zabavno sa nekim i kada nam se neko dopada izgubimo pojam o vremenu.

Žene i muškarci, zapravo, slično funkcionišu kada im se neko dopada. Ako ti je zabavno na dejtu nećeš ni primetiti koliko je vremena proletelo, a dohvatićeš se telefona samo da pogledaš koliko je sati. Zato mogu proći sati i sati da ne odgovaraš na poruke.

Ista stvar je i sa muškarcima. Ako pažnju posvećuje tebi i samo tebi, ako retko kad pogleda u telefon, ne moraš više da se pitaš da li mu se sviđaš. Kada neko puno vremena provodi uz telefon u tuđem društvu, to nije ponašanje po bontonu, i govori da je toj osobi, najjednostavnije rečeno, dosadno.

10) Stalno pokušava da te nasmeje i oraspoloži

Kada mu se sviđaš on će uvek pokušavati da te oraspoloži i trudiće se da bude što duhovitiji pored tebe. Razlog je taj što voli da te vidi nasmejanu i srećnu i što to njemu govori da ni ti nisi ravnodušna kada je on u pitanju.

Takođe, ako se nalazite u grupi ljudi, po mogućstvu u grupi gde ima još nekoliko žena i ako primećuješ da jedino na tebe obraća pažnju, ako ne flertuje sa drugim ženama i samo tebe pokušava da nasmeje – to je još jedan znak da mu se sviđaš.

Žena će često da se pita – da li mu se sviđam ili umišljam – i sasvim je normalno imati te nedoumice. Znaci koje smo nabrojali će ga zasigurno razotkriti. Da napomenemo, ne mora ispuniti svaku stavku, ali ako ga nalazite u nekoliko njih, onda je vrlo verovatno da mu se dopadate i da ima ljubavnu vezu sa vama.

Ako imate još nedoumica da protumačite da li mu se sviđate, pročitajte tekst o tome kako izgleda kada muškarac shvati da se zaljubio.

Bonus video:

(Espreso.rs/Cosmopolitan.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.