POPRAVITE VEŠTINU LJUBLJENJA uz ovih par TRIKOVA
Loše ljubljenje ukazuje i manjak veština u seksu, Foto: Profimedia

LJUBAVNI ŽIVOT

POPRAVITE VEŠTINU LJUBLJENJA uz ovih par TRIKOVA

Da li ste sigurni da se zaista dobro ljubite?

Objavljeno:

Postoji pregršt saveta kako da budete bolji u seksu, kako da postignete orgazam, kako da imate bolju vezu… Praktično se podrazumeva da su svi još u tinejdžerskom dobu naučili da se lepo ljube. A to je tako daleko od istine. Ljubljenje je veština i niko se ne rađa naučen. Zato se pitamo, kako se ljubiti i kako unaprediti svoju tehniku ljubljenja.

Prvi poljubac je mnogim ženama odlučujući da li će uopšte stupiti u vezu sa nekim. Loš prvi poljubac nije dobar znak i ume da znatno smanji seksualnu tenziju. Koliko vam se puta desilo da posle lošeg poljupca kompletno izgubite interesovanje za neku osobu? Upravo zato je važno da naučiti lepo se ljubiti, jer nikako se ne podrazumeva da znate šta radite ako ste prethodno imali seksualne partnere.

Loše ljubljenje ukazuje i manjak veština u seksu, manjak senzualnosti i osećaja za drugog. Ali ne brinite se, ljubljenje jeste nešto što se može naučiti, to je veština kao i svaka druga. A može se naučiti samo ako istražujete reakcije vašeg partnera, pitate da li mu nešto prija i tražite iskren odgovor.

Dajemo savete kako da usavršite svoje poljupce i kako da u njima uživa vaš partner. Ako niste sigurni da li se dobro ljubite pitajte vašeg partnera i budite spremni na neku zamerku, jer upravo to je prostor gde možete napredovati. Nemojte komentare o ljubljenju shvatati lično i vređati se ako vam neko ne odgovori onako kako ste očekivali.

Uvek tražite dozvolu za prvi poljubac

Obično je muškarac na prvom dejtu taj koji će poljubiti ženu. I najčešće za taj poljubac se ne pita, već se desi kada oboje osetite da je trenutak. Iako smo prilično sigurni da nećete nekog poljubiti ako vam ne deluje da to želi, uvek je bolje tražiti dozvolju za prvi poljubac.

Zašto je ovo jedan od odgovora na pitanje kako se ljubiti, zato što kad pitate damu da li želi da je poljubite pokazuje da ste džentlmen i da je poštujete, a to može biti izuzetno privlačno. Uostalom tako ćete i veoma brzo saznati da li joj se dopadate ili ne.

Nemojte nigde žuriti

Nikome se neće dopasti osoba koja se ljubi ubrzano, kako bi što pre došlo do seksualnog čina. Ljubljenje je bitan deo predigre, stvaranja bliskosti među partnerima i upoznavanja – zato se nikako ne sme preskakati i požurivati.

Pored toga, kad neko žuri sa ljubljenjem, koje treba da bude uživanje, automatski se stiče utisak da će i sam seksualni čin biti zbrzan. Usporite, potrudite se da osetite partnera, poljupcima istražite ne samo njegove usne već i ostatak tela. Otkrijte šta mu prija, istražite njegove erogene zone.

Kako se ljubiti? Polako, senzualno, sa uživanjem i osećajno. Naravno, to ne znači da treba da budete i previše spori, prosto, pronađite ritam koji prija i vama i vašem partneru.

Nemojte previše pritiskati

Najblji način da upropastite ljubljenje jeste da se ljubite previše agresivno ili mrtvo. Možda želite da pokažete svoju strast, ali postoji suptilna razlika između agresije i strasti. Strast je istovremeno i osećajna, dok agresija nije – pazite da ne pređete tu crtu.

Sa druge strane, poljupci mogu delovati beživotno, a vi nezainteresovano za osobu sa kojom se ljubite ako je pritisak preslab. Dakle, treba naći neku zlatnu sredinu. Obično su muškarci ti koji ispadaju agresivniji, a žene beživotne – a ni jedno ni drugo nije recept za savršeni poljubac.

Možete to uporediti sa rukovanjem, ako vam neko stegne ruku previše jako ostaviće negativan utisak, a ako stisak bude slab ili nepostojeći, takođe, će ostaviti negativan utisak.

Kako se ljubiti onda i kako osetiti šta druga osoba želi? Opustite se – to je najbitnije od svega. Premali ili preveliki pritisak obično govori da ste stegnuti, što jeste sasvim normalno kada želimo da poljubimo nekog po prvi put. Usredsredite se na osećaje, na drugu osobu i na dodire. Ljubljenje treba da bude uživanje.

Kako se ljubiti sa jezikom

Kada neko prokomentariše da je poljubac bio loš, to u najvećem broju slučajeva znači da je ta osoba koristila “previše jezika”. Previše jezika je recept za loš poljubac. Niko ne voli da su poljupci isuviše mokri i da između poljubaca ne može da diše zbog preteranog korišćenja jezika od strane partnera.

Ništa ne može toliko odbiti i učiniti nekog manje privlačnim kao što to može da uradi previše jezika prilikom ljubljenja. Kako se ljubiti sa jezikom, odnosno kako koristiti jezik prilikom ljubljenja? Budite nežni. Uzmite u obzir da je jezik jedan od najjačih mišića, i da morate biti posebno nežni kako ne biste preterali sa korišćenjem jezika.

Pri francuskom poljupcu jezik treba koristiti sa merom. Prvo nežno poljubite partnera zatvorenih usta, a onda blago jezikom dodirnite njegove usne. Onda se milujte sa partnerom jezicima, blago i nežno.

A ako niste sigurni koliko je jezik jak, probajte da ljubite sopstvenu nadlanicu i onda gurajte jezikom što jače možete. Da li biste želeli da vas neko tako gura dok se ljubite? Vrlo je verovatno da ne želite, zato budite što nežniji.

Aktivirajte čitavo telo dok se ljubite

Dobar poljubac podrazumeva da pokrećete čitavo telo, ne samo usne, jer će vaš parter u suprotnom steći utisak da ste ukočeni i samim tim da se loše ljubite.

Ako se pitate kako se ljubiti, reći ćemo vam ovo: za dobar poljubac nije neophodno samo ljubiti se, koliko god to čudno zvučalo. Potrebno je i da se pokrećete celim telom, odnosno, da pratite govor tela vašeg partnera.

U ovo se računaju zagrljaji, maženje leđa, stomaka, zadnjice i grudi, naginjanje ka partneru, dodirivanje lica partnera i pridržavanje rukama, na obrazu ili bradi, maženje po kosi… šta god da vam deluje prirodno i odgovarajuće u datom momentu.

Možda svi ovi saveti kako se ljubiti mogu delovati zbunjujuće. Na kraju krajeva, najbitnije je da nađete ono što prija vama i vašem partneru. Svako se drugačije ljubi i uvek se moramo tome prilagoditi (recimo, neko voli da mu se ljube uši i vrat, neko ne). Budite opušteni i prirodni i najvažnije, nemojte se plašiti da primite negativnu kritiku, jer upravo ona otvara prostor za napredak i veći užitak.

Bonus video:

(Espreso.rs/Objektiv.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.