ŽENE SAVETUJU ŽENE: 5 stvari koje će DOPRINETI da svaki put doživite vrhunac - morate da probate!
Međutim, psiholog Danija Šiftan tvrdi da su to obične predrasude, Foto: Profimedia

LJUBAVNI ŽIVOT

ŽENE SAVETUJU ŽENE: 5 stvari koje će DOPRINETI da svaki put doživite vrhunac - morate da probate!

Uz malo truda možete drastično da promenite svoj seksualni život

Objavljeno:

Statistika kaže da više od 80 odsto žena ne može da doživi orgazam samo na osnovu klasičnog seksa penetracijom, kao i da im je potrebna dodatna stimulacija.

Međutim, psiholog Danija Šiftan tvrdi da su to obične predrasude i da uz malo vežbe dame mogu da dožive vrhunac samo na osnovu penetracije.

Najčešći mit je da žene mogu da dođu do orgazma ili vaginalno ili klitorisno. Neke su blagoslovljene sposobnošću da dožive orgazam seksom, a druge nisu. Da li je to samo sreća? Anatomija? Je li to mentalno? Stvar opuštanja? Ako ne možete da se opustite, nećete doživeti vrhunac? Sve su to gluposti. Otprilike 60 odsto žena smatra da penetracija nije seksualno uzbudljiva. To je sramota, jer vaginalna stimulacija može biti prijatna. Orgazam nije stvar dobre ili loše sreće, sudbine ili prave vrste opuštanja, već pre sposobnosti koje imaju sve žene, ali tu sposobnost treba razviti”, kaže Šiftan.

Ona otkriva tehnike uz koje možete postići vrhunac svaki put:

1. Početna stimulacija

Nijedna žena ne dolazi na svet sa usađenim seksualnim znanjem. Za to vam treba mnogo vežbe. Vaši polni organi imaju mnogo nervnih završetaka. Neki od njih reaguju na trljanje, maženje, neki na pritisak, a drugi na vibracije. Kada dodirnemo deo tela koji nije naviknut na stimulaciju, možemo da se osećamo neprijatno. Mozak još nije stvorio asocijacije sa tom vrstom dodira. Što više mozak uspostavi vezu s nekim delom tela, to područje će bolje reagovati na dodire.

2. Promenite tok

Promenite jedan detalj tokom seksa ili masturbacije i promatrajte kakav je osećaj. Ako obično koristite prilično brze pokrete, pokušajte da idete polako i nežnije. Ili pokušajte da promenite količinu napetosti u telu ili tempo.

Pokušajte da se krećete i napinjete mišiće, a zatim da ih opustite.

Kad se vaše uzbuđenje smanji kao što će verovatno i biti, vratite se svom pouzdanom obrascu i upotrebite ga za povećanje uzbuđenja. S vremenom ćete primetiti da vaše uzbuđenje traje duže i sve više ćete ga osećati. Ako ne doživite orgazam, u redu je. Ponovite ovu vežbu nekoliko puta nedeljno.

3. Pripremite svoj karlični deo

Kad žena napne dno karlice, osetiće više uzbuđenja tokom seksa. S druge strane, muškarci vole kada imaju osećaj da je vagina uža. Međutim, ako se sve vreme napinjete, osećaćete manje uzbuđenja. Ako se napinjete pa se opustite, povećavate svoje uzbuđenje.

seks
foto: Profimedia

Igra s naprezanjem i opuštanjem takođe povećava cirkulaciju, a time i osetljivost u karlici. I osigurava da je vagina više vlažna tokom seksa. Nekoliko puta dnevno napnite mišiće dna karlice na tri sekunde, a zatim ih polako opustite. Ovo je pouzdan način da se mišići karlice opuste.

4. Uzbudite se bez seksa

Nemojte uvek da razmišljate o seksu, masirajte se ili mazite, a da se nakon toga ne upuštate u seks. Time ćete povećati međusobnu strast i produbiti odnose.

5. Vodite ljubav kada ste nervozni ili ljuti

Neke žene kažu da mogu da imaju seks sa svojim partnerima samo kada je sve u redu. Pokušajte to da uradite kada ste isfrustrirani ili ljuti. Videćete koliko ćete se onda tek uzbuditi…

Bonus video:

(Espreso.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.