OTKRIVENO KAD ŽENE IMAJU NAJBOLJE ODNOSE POSLE GUBLJENJA NEVINOSTI: Ko bi rekao da je posle toliko vremena?
Foto: Profimedia

RECIMO NE APSTINENCIJI

OTKRIVENO KAD ŽENE IMAJU NAJBOLJE ODNOSE POSLE GUBLJENJA NEVINOSTI: Ko bi rekao da je posle toliko vremena?

Redovni seksualni odnosi grade mišiće karlice, ublažavaju predmenstrualne i menstrualne grčeve i poboljšavaju kontrolu bešike

Objavljeno:

Navodno, prosečna žena ima najbolje polne odnose u svom životu otprilike 13 godina nakon što izgubi nevinost. Međutim, šta se dešava sa vašom vaginom ako prestanete sa seksom na duže vreme?

Kako god zvučalo, seks održava vaginu da funcioniše kao dobro podmazana mašina. Ali seks ne samo da drži vaginu pod naponom i spremnom za prodor. U stvari, redovni seksualni odnosi grade mišiće karlice, ublažavaju predmenstrualne i menstrualne grčeve i poboljšavaju kontrolu bešike.

Štaviše, žene koje redovno opšte ili samozadovoljavaju obično imaju porast vaginalne osetljivosti. To zauzvrat može pomoći kod uzbuđenja i orgazama.

Kako nedostatak seksa utiče na vašu vaginu?

Za početak, kada neko vreme pastinirate, verovatno ćete doživeti nelagodu kada odlučite da se ponovo povežete s nekim. To se dešava jer kao i svaki drugi mišić i vaša vagina zahteva redovnu vežbu i upotrebu da bi održala snagu i izdržljivost. Iako se ovaj bol obično povuče nakon nekoliko dobrih rundi seksa za većinu žena, to može biti rizik od vaginizma - zdravstvenog stanja koje obično zahteva specifične Kegelove vežbe i intervenciju fizioterapeuta ili drugog medicinskog stručnjaka.

Konačno, nedostatak seksa takođe može ograničiti vašu nervnu funkcionalnost i moždanu stimulaciju. Kao rezultat toga, mnoge žene koje su seksualno neaktivne često otkrivaju da je potrebno više vremena da bi se postigao orgazam, pa čak i uopšte teško ga doživljavaju.

Šta se ne dešava bez obzira na to koliko dugo se uzdržavate?

Mnoge žene veruju da će im nedostatak seksa „zategnuti“ vaginu. Međutim, stručnjaci su razotkrili ovaj mit u članku koji je objavio časopis Women’s Health. Vaša vagina se ne zateže i ne obnavlja himen bez obzira koliko dugo apstinirate - to je smešno. Umesto toga, verovatno se osećate nervozno ili jednostavno niste dovoljno uzbuđeni za seks.

Bonus video:

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.