LJUBAV VAŠEG ŽIVOTA SE NE BIRA OČIMA: Niste ni SVESNI da je drugo ČULO napravilo izbor zbog kojeg se ČUDITE!
Zaljubljeni par, Foto: Shutterstock

zaljubljenost

LJUBAV VAŠEG ŽIVOTA SE NE BIRA OČIMA: Niste ni SVESNI da je drugo ČULO napravilo izbor zbog kojeg se ČUDITE!

Kada pitate većinu žena kako izgleda njihov idealan muškarac, uglavnom se ispostavi da to nije onaj koji se "pojavi" u stvarnom životu i u kojeg se jako zaljube

Objavljeno:

Sigurno ste u životu doživeli da vam prijatelj ceo život juri plavuše, a onda završi sa brinetom. Evo razloga.

Kada pitate većinu žena kako izgleda njihov idealan muškarac, uglavnom se ispostavi da to nije onaj koji se "pojavi" u stvarnom životu i u kojeg se jako zaljube.

Jer, partnera zapravo bira nos, a ne načela iz teorije. Miris muškog tela je presudan u tom procesu ljubavne "selekcije" kod žena, a da toga nisu ni svesne - tvrdi dr Hiroaki Macunami.

Naučnik sa Djuk i Rokfeler univerziteta u Severnoj Karolini je sa timom istraživao kako radi androsteron, koji se stvara kada telo luči testosteron. I tako se došlo do ovog otkrića, koje je zapravo samo potvrda saznanja odranije.

Prfem ne pomaže!

Parfem i kozmetika za održavanje higijene ne mogu da poprave stvar.

- Androsteron se nalazi u znoju muškaraca i žena, ali u većoj koncentraciji je prisutan kod jačeg pola - kaže dr Macunami. - Kako će neka dama da doživi miris određene muške osobe zavisi od varijacija u određenom genu. To znači da ista osoba može da privuče neku ženu, a drugu da odbije.

Zanimljivo je da koliko god se trudile da nastave vezu sa muškarcem koji ima sve što one vole, ali im nešto fali a ne umeju da objasne šta, na kraju se ispostavi da im ne prija njihov miris.

Istraživanje je pokazalo da je priroda tako uredila, ali na ispitivanju varijacija u ćudljivom genu se i dalje radi, jer nije do kraja utvrđeno kako se to dešava i šta još prouzrokuje.

(Espreso.co.rs/Život+)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.