AKO STE NESREĆNI I IMATE UTISAK DA ĆETE SE RAZVESTI, MORATE DA PROBATE: 1 PROSTA stvar koja SIGURNO spašava BRAK!
Manje su posvećeni jedno drugom, Foto: Profimedia

dokazano

AKO STE NESREĆNI I IMATE UTISAK DA ĆETE SE RAZVESTI, MORATE DA PROBATE: 1 PROSTA stvar koja SIGURNO spašava BRAK!

Naučnici su zaključili da parovi koji su se stavili samo u funkciju roditeljstva zapostavljaju intimu

Objavljeno:

Uverenje da bi brak trebalo da donese miran i tih život, stavljanje tačke na izlaske, odricanje od hobija i pasija ili isključivo porodične aktivnosti - pogrešno je.

Studija naučnika sa Linkoln univerziteta, u kojoj je učestvovalo 10.000 parova, pokazala je da upravo povremeni odlasci u pozorište, bioskop, restoran ili klub čuvaju brak, čine ga čvršćim i prijatnijim.

foto: Profimedia

Naučnici su zaključili da parovi koji su se stavili samo u funkciju roditeljstva zapostavljaju intimu i manje su posvećeni jedno drugom, a da ni ne primećuju da su prestali da izlaze na večeru ili kupuju karte za predstavu kako bi se opustili i proveli neko kvalitetnije vreme zajedno.

Istraživanje je pokazalo da se bračni drugovi koji, uprkos mnoštvu dnevnih obaveza, nađu vreme da povremeno izađu za 14 odsto ređe razvode, a u 68 odsto slučajeva imaju lepši i iskreniji brak. Naučnici su došli do podatka da je dovoljno da se osame samo jednom mesečno i efekat je već postignut.

Istraživači naglašavaju da novac nikada ne bi smeo da se koristi kao izgovor za neizlazak sa bračnim drugom, jer suština i nije u basnoslovnom trošenju, već u želji da se partneri posvete jedno drugom na kreativan i iskren način.

foto: Profimedia

Tako je sasvim dovoljno da povremeno kupe kartu za bioskop i kokice ili da jedno drugom pripreme večeru kod kuće, ali da je učine svečanijom tako što će upaliti sveće, pustiti muziku ili napraviti bioskop u domu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.