HOĆETE DA RASKINETE LOŠU VEZU, ALI NIKAKO DA STISNETE PETLJU? Probajte ovih 5 KORAKA! Uspeh je ZAGARANTOVAN!
Ilustracija, Foto: Profimedia

vredi pokušati

HOĆETE DA RASKINETE LOŠU VEZU, ALI NIKAKO DA STISNETE PETLJU? Probajte ovih 5 KORAKA! Uspeh je ZAGARANTOVAN!

Logično, neophodno je da budete iskreni i prema sebi, ali i prema svom partneru

Objavljeno:

Kao što ne valja da predugo ostajete u vezi koja vam ne prija, takođe nije ni dobro da odluku o raskidu donosite naglo i bez razmišljanja o posledicama.

Ako ste u neprijatnoj fazi veze kada niste sigurni da li je pravo vreme za raskid, psiholozi savetuju da pre konačne odluke uradite nekoliko stvari koje će vam pomoći u odlučivanju.

Logično, neophodno je da budete iskreni i prema sebi, ali i prema svom partneru.

Šta, iz dubine duše, zaista želite da znate?

Da li je problem neverstvo, ili je strast nestala iz vaše veze? Da li postoje stvari koje se ne mogu ispraviti ili oprostiti? Da li mislite da vaš partner i vi više nemate ništa zajedničko?

Postoji li možda problem sa zavisnošću ili nekom mentalnom bolesti?

Nemojte da tražite simptome, nađite uzrok. Jer ako to ne uspete, isto će vam se dogoditi i u nekoj narednoj vezi.

Preuzmite odgovornost

Da, oba partnera moraju da preuzmu odgovornost za sve što su uradili ili nisu uradili da bi doveli do potencijalnog kraja veze.

To je, naravno, teško, ali mora da se uradi.

Naučite kako da se pomirite

Svađe ne mogu da se izbegnu, ali vi možete zajedno da naučite kako da se pomirite posle rasprave. Bilo bi idealno da unapred dogovorite mehanizam za uspostavljanje primirja, a terapeut Sten Tatkin navodi da bi bilo odlično da se pomirite unutar 30 minuta nakon svađe.

Veoma je važno i da poštujete neka osnovna pravila, kao što su, na primer, da slušate šta druga strana ima da kaže i još važnije, da ne prekidate drugu stranu dok govori. Takođe, morate da prihvatite i svoju odgovornost i dobro razmislite kolika je vaša krivica za raspravu.

Idite na romantični vikend

Otiđite negde sami sa svojim partnerom na par dana. Kada se odvojite od svakodnevnih obaveza i stresa, biće vam mnogo jasnije kojim putem morate da krenete, bez obzira i ako to vodi ka raskidu.

Može doći do prijatnih iznenađenja, ali i razočaranja, ali u svakom slučaju iskoristite ovaj put da se ponovo povežete sa partnerom.

To mogu da budu stvari kao što su: u vezi sam sa svojim najboljim prijateljem, zabavno mi je sa njim/njom, ne moram da vodim računa o novcu, zbog nje/njega sam finansijski obezbeđen/obezbeđena, dok sam u vezi ne moram da budem sam/sama i razmišljam o svom strahu od samoće…

Na kraju, odluka je samo vaša. Pratite svoj unutrašnji osećaj jer on će vas veoma retko izneveriti.

Bonus video:

Espreso.co.rs/Objektiv.rs


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.