EVO ŠTA ŽENE RADE SA GLASOM kako bi muškarce NAMAMILE U KREVET
Žene feminiziraju svoje glasove u razgovoru s potencijalnim ljubavnicima, Foto: Profimedia

glas je važan aspekt prilikom zavođenja

EVO ŠTA ŽENE RADE SA GLASOM kako bi muškarce NAMAMILE U KREVET

Istraživanja potvrđuju ideju da žene preferiraju muževniji glas

Objavljeno:

Grupa evropskih istraživača skupila je 30 ljudi zmeđu 20 i 40 godina za dva speed-dating događaja kako bi promatrali kompetitivno ponašanje.

Važan aspekt na koji su se fokusirali bio je modulacija glasa.

Očekivano je bilo da bi se muškarci ženama koje im se sviđaju mogli predstavljati dubljim glasom - i istraživanja potvrđuju ideju da žene preferiraju muževniji glas,ali ono što je iznenadilo naučnike je da i žene menjaju glas kad razgovaraju s muškarcem s kojim žele u krevet.

Naši su rezultati u suprotnosti s predviđanjem da žene feminiziraju svoje glasove u razgovoru s potencijalnim ljubavnicima", kažu autori studije koja je objavljena u poslednjem izdanju časopisa Proceedings of the Royal Society B.

"Nadalje, muškarci su preferirali žene koje su govorile najnižom visinom tona."

Tokom istraživanja, sudionici su s "da" ili "ne" odgovarali na hipotetska pitanja o vezama, a oni koji su bili na redu sledeći, mogli su videti rezultate prethodnika.

Dok su žene rezervisale svoje izazovne glasove za muškarce koje smatraju poželjnima, napravile su to samo ako su i druge žene tako odgovorile pre njih - što upućuje na to da žene svoj glas koriste i kao moć.

Istraživači su potvrdili i da su žene izbirljivije kad su partneri u pitanju. Pozitivne odgovore dale su tek za trećinu spojeva, dok su muškarci odobrili polovinu žena.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Novi.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.