VIŠE OD 1000 ISPITANIH PAROVA ODLUČILO: Koji je to najvažniji faktor u vezi?
Veza ne može da funkcioniše bez poštovanja, Foto: Profimedia

bitna stavka

VIŠE OD 1000 ISPITANIH PAROVA ODLUČILO: Koji je to najvažniji faktor u vezi?

Možete li da pogodite šta je?

Objavljeno:
  • 30

Poznati psihlog nakon ispitivanja više od 1000 parova donio je zaključak koji je to najvažniji faktor u vezi. Džon Kim ekspert u svom polju, otkrio je u svom artiklu koji je objavljen, da je najvažniji faktor u vezi poštovanje.

On kaže da bez poštovanja veza nikada ne bi preživela.Ako ste ikada bili u vezi u kojoj je falilo poštovanja, onda znate zašto je to toliko bitno. Jednostavno rečeno : Ne možete imati zdravu vezu bez poštovanja jer poštovanje stvara poverenje, a poverenje je temelj svake sjajne veze.

- Poštovanje znači da niko nema moć ili autoritet nad drugim.To znači da ne trebam da se složimo sa nekim da bi ih voljeli. Poštovanje znači dati nekome prostora da ima svoje vlastite izbore i putovanja. Poštovanje znači pustiti.Prihvatiti.Ne osuđivati.Ne kontrolisati. Pustiti da bude.Pustiti da raste.

Dakle, prvo trebate da se zapitate: Ima li poštovanja u vašoj vezi? I ako ga nema, najvažnije pitanje koje trebate da postavite: Jesu li sve vaše veze bile bez poštovanja?Je li to postalo uobičajeno u vašem životu?Ako je vaš odgovor ‘da’ onda biste se trebali pitati – Zašto? Zašto bi ostali u vezi koja nema poštovanja? Trebali bi potražiti odgovor u sebi.Nemojte kriviti vašeg partnera.Možda je u početku bilo poštovanja, pa je polako smanjilo. Kako god, sledeće pitanje dolazi : Kako možete zaustaviti to da vam se ne dešava u budućnosti? Prvi i najvažniji korak je : Nemojte nikada kompromitovati sebe. Ako vas vaš partner ne poštuje i ne ispunjava vaše potrebe – vreme je da se raziđete. Ako snizite vaše standarde i prihvatite bilo kakvu vrstu bezobraznog ponašanja u ljubavi, šanse su da postanete manje vredni u očima vašeg partnera.

Poštujte sebe dovoljno da odete od nekoga ko vas ne poštuje.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Infpult.info)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media