SAVET ZA SVE MUŠKARCE: Jedna stvar učiniće da budete TRIPUT BOLJI U KREVETU!
Foto: Pixabay

ISTRAŽIVANJE

SAVET ZA SVE MUŠKARCE: Jedna stvar učiniće da budete TRIPUT BOLJI U KREVETU!

Sve više muškaraca starijih od 40 godina pogađa nedostatak seksualne želje

Objavljeno:

Mnogim muškarcima koji pokušavaju da zavedu ženu, prvo na pamet padne prigušivanje svetla za stvaranje romantičnog ugođaja. Ipak, upravo to ne bi trebalo da rade ako žele da pokažu najbolje od sebe u krevetu. Jarko svetlo, baš kao i ono dnevno, podiže nivo testosterona i može utrostručiti stepen užitka, pokazalo je najnovije istraživanje. Sve više muškaraca starijih od 40 godina pogađa nedostatak seksualne želje. Pad libida varira zavisno od godišnjeg doba, a naučnici su odlučili da provere ima li to veze s uticajem svetla, odnosno nedostatka istog. Tim talijanskih naučnika sa Univerziteta u Sijei ispitao je 38 muškaraca koji se bore s niskom seksualnom željom. Da bi se proverila teorija, muškarci su podeljeni u dve grupe.

Kroz dve nedelje, jednu grupu muškaraca svako jutro su dovodili u prostoriju s jarkim svetlom. Nakon tog razdoblja izmeren im je nivo testosterona pa je uočeno da je on znatno porastao u odnosu na drugu grupu muškaraca koji nisu bili izlagani jarkom svetlu.

Rezultati istraživanja prezentovani su na godišnjoj konferenciji European College of Neuropsychopharmacology (ECNP) u Beču.

BONUS VIDEO: OVA GIMNASTIČARKA PRKOSI ZAKONIMA MEDICINE! Radi sa telom ono što ni mašta ne može da smsli. (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.