Unuka se požalila baki da ju je muž prevario - Njena mudrost joj je promenila pogled na život
Foto: Profimedia

stariji znaju

Unuka se požalila baki da ju je muž prevario - Njena mudrost joj je promenila pogled na život

Ovo će vas naterati da se zamislite!

Objavljeno:

Jedna inspirativna priča koja se širi internetom pokazaće vam kako bi trebalo da se nosite sa svim preprekama koje vamživot stavlja na put. Mlada žena se požalila svojoj baki da ju je muž prevario. Nije znala kako će sve to da preživi i želela je da odustane od svega. Bila je umorna od borbe. Činilo joj se da se u njenom životu uvek pojavi novi problem čim reši neki stari.

Baka ju je odvela u kuhinju. Napunila je tri šerpe vodom i stavila ih na šporet. U prvu je stavila šargarepe, u drugu jaja, a u treću mlevenu kafu. Pustila ih je da dođu do vrenja. Nakon dvadeset minuta isključila je šporet. Izvadila je šargarepe, jaja, kafu i poslužila ih. Okrenula se unuci i rekla joj: Kaži mi šta vidiš? Šargarepe, jaja i kafu – odgovorila je unuka. Onda joj je baka rekla da opipa šargarepe. Uradila je to i rekla da su omekšale. Baka joj je tražila da uzme jaje i razbije ga. Kada je unuka skinula s njega ljusku, posmatrala je tvrdo kuvano jaje.

Na kraju ju je baka tražila da otpije gutljaj kafe. Unuka se nasmejala kada je osetila njenu bogatu aromu. Tada je upitala baku: Šta sve ovo znači? Baka joj je objasnila da je svaki od ovih predmeta bio suočen s istom nevoljom – vrelom vodom. Svaki je reagovao drugačije. Šargarepa je ušla u vodu snažna, tvrda i nepopustljiva, ali nakon što je izložena vreloj vodi omekšala je i postala slaba. Jaje je bilo krhko, njegova tanka ljuska štitila je unutrašnjost, ali nakon boravka u vreloj vodi unutrašnjost je postala tvrda. Međutim, kafa se ponašala jedinstveno. Tokom kuvanja promenila je vodu.

Šta si ti? Kada nevolja zakuca na tvoja vrata, kako reaguješ? Jesi li ti šargarepa, kafa ili jaje? Razmislite o ovome. Šta sam ja? Jesam li šargarepa koja je naizgled jaka, ali suočena s boli postaje mekana i izgubi svoju snagu? Jesam li jaje koje se menja zbog topline? Da li nakon smrti, gubitka, raskida ili nekog drugog nemilog događaja postala tvrda, ukočena, beživotna? Da li moja ljuštira spolja izgleda isto, ali iznutra sam ogorčena i imam tvrdo srce? Ili sam kao kafa? Kafa je promenila vodu, ono što joj je donelo bol. Kada voda postane vrela, kafa ispušta miris i ukus. Ako si kao kafa, kada su stvari najgore, ti postaješ bolja i menjaš situaciju oko sebe. Da li si ti ta koja se, kada je bol najteža i problem najveći, uzdižeš na viši nivo?

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Infopult.info)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.