Zašto se muškarci više pale na manje inteligentne žene! (FOTO) (GIF)
Foto: profimedia

kao što ste i mislile

Zašto se muškarci više pale na manje inteligentne žene! (FOTO) (GIF)

Izgleda da ima neke istine u tome što ste već čule... Da, muškarci ipak više vole glupačice...

Objavljeno:

6 tipova žena koje biraju toksični muškarci! Da li si među njima? (FOTO) (GIF)

Biti pametan je seksi? Potanje je sad... Čini se da je momcima pamet ipak odbojna! Američki naučnici su otkrili da se frajeri pale na devojke koje se gluplje od njih.

U istraživanju su načnici po jednom muškarcu i ženi davali test inteligencije. Potom su podelili muškarcima rezultate, da vide da li su bolje ili lošije rešili od žena. Potom su morali da ocene koliko ih privlači ta žena.

Rezultati su bli krajnje iznenađujući (a možda i nisu) ako se žena pokazala bolja na testu, muškarci su je ovenjivali koa manje poželjnu.

foto: giphy

U jednom od istraživanja se pokazalo još jasnije: za vreme testa muškarci i žene su sedeli jedni pored drugih. Kada su nakon testa pokazani rezultati, muškarci su zamoljeni da pomere stolice od žena. Ako je neka žena bila bolja na testu, muškarac je znatno više udaljio stolicu od nje.

foto: profimedia

Muškarci imaju potrebu da se telesno se distanciraju od inteligentnije žene.

Naučnici rezultate testiranja objašnjavaju na sledeći način: muškarci smatraju konkurentnost, kompetenciju i analitičko mišljenje muškim osobinama. Ako žena pokaže te osobine, to može oslabiti muške atribute.

foto: giphy

(Espreso.co.rs / Izvor: thoughtcatalog.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.