PSIHOTERAPEUT UPOZORIO DA SA OVAKVIM MUŠKARCIMA NIKAD NE ULAZITE U ODNOSE: Biće mnogo LOŠI PREMA VAMA, pripazite
Ilustracija, Foto: Jacob Lund / Alamy / Alamy / Profimedia.

pažnja

PSIHOTERAPEUT UPOZORIO DA SA OVAKVIM MUŠKARCIMA NIKAD NE ULAZITE U ODNOSE: Biće mnogo LOŠI PREMA VAMA, pripazite

Svaka žena ovo mora da zna

Objavljeno:

Stiven Ing, psihoterapeut i savetnik za odnose sa tridesetogodišnjim iskustvom, otkrio je u svojim kolumnama za Psichology Today sa kakvim muškarcima žene nikada ne bi smele da izlaze.

Ing smatra da mudre žene neće birati muškarce koji ih ne doživljavaju kao ravnopravan pol i one koji nisu spremni da pričaju o seksu, otkrio je u prve dve kolumne. U trećoj, on je istakao još jedan savet: „Nikada ne izlazite sa muškarcem koji ne može da se posveti vezi bez zlostavljanja.

„Ako pogledate oko sebe, videćete mnogo nasilnih veza u kojima definitivno ne želite da završite. Skoro svaka zlostavljana žena (ili muškarac) je započela vezu sa nekim ko je izgledao savršeno, apsolutno divno, sve do iznenađenja došlo i zlostavljanje je počelo. Ne mislimo odmah na fizičko zlostavljanje, može da počne suptilno, na primer od komentara da je vaš ukus za muziku odvratan.“, tvrdi Ing, a prenosi Index.

Seks, Svađa
foto: Anna Bizon / Alamy / Alamy / Profimedia

Fizičkom zlostavljanju često prethodi verbalno, ali može da prethodi i neverbalno zlostavljanje (prezirni pogledi, prevrtanje očima, ljutito duvanje, okretanje leđima dok osoba priča i sl.).

Uspostavljanje dominacije i moći

Neverbalnom ponašanju prethodi nastojanje partnera da uspostavi dominaciju i moć. Tako će, na primer, u diskusiji reći: „Kada mislim da se neko ponaša kao kučka, u redu je da ga nazovem kučkom“. Nije vama rečeno, pomislićete, pa zašto da se vređate.

Ali ovakvi razgovori su veoma važni jer vašem budućem partneru daju do znanja da je pod određenim uslovima zapravo u redu biti nasilnik. Ovo ponašanje je opravdano u njihovom umu, pa će to učiniti kada osete potrebu da vas nazovu kučkom. Ovakav način razmišljanja zanemaruje činjenicu da zlostavljanje znači i ophođenje prema ljudima s nepoštovanjem.

Ideja ulaska u vezu zasniva se na ideji da se osećate bezbedno. Trebalo bi da možete da dišete. Ne smete se osećati zlostavljano. Ako ste napravili pogrešan izbor, ili ste završili u vezi sa takvom osobom, ako nema promena, izađite iz veze i poradite na tome da naučite da bolje prepoznajete znake zlostavljanja kako se to ne bi ponovilo.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Krstarica/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.