KADA VIDE OVO NA ŽENI MUŠKARCI SE ZGADE: Evo šta ih ODMAH ODBIJE od nežnijeg pola, žene NISU SVESNE ovoga
Ilustracija, Foto: Anna Bizon / Alamy / Alamy / Profimedia

pažnja

KADA VIDE OVO NA ŽENI MUŠKARCI SE ZGADE: Evo šta ih ODMAH ODBIJE od nežnijeg pola, žene NISU SVESNE ovoga

Jedna nedavna studija istražuje uticaj ženskih suza na seksualnu privlačnost muškaraca

Objavljeno:

Uobičajeno je čuti izreku da se "žene ulepšavaju jedna za drugu," sugerišući da muškarci ne primećuju napore koje žene ulažu u svoj izgled. Međutim, nedavna studija otkriva da postoji jedan ključni faktor koji muškarci definitivno primete, a koji može značajno uticati na njihovu seksualnu želju, posebno tokom intimnih trenutaka.

Studija je istraživala uticaj ženskih suza na muškarce i pokazala je da su suze u stanju da šalju "hemijski signal" koji smanjuje uzbuđenje kod muškaraca. Tokom eksperimenta, naučnici su prikupljali suze od dobrovoljnih učesnica koje su plakale dok su gledale tužne filmove. Muškarcima su zatim predstavljene suze i rastvor soli, praćene fotografijama žena koje su plakale.

Žena, Žena plače, Plač, Plakanje, Depresija, Bol, Nesanica, Tuga
foto: Profimedia

Rezultati su pokazali da muškarci koji su mirisali suze ocenjuju lica plačućih žena manje privlačnim u poređenju sa onima koji su mirisali rastvor soli. Osim toga, nivo testosterona u pljuvački muškaraca opao je za oko 13 odsto nakon što su nanjušili suze, dok je ostao nepromenjen kada su bili izloženi mirisu rastvora soli.

Ova studija ukazuje na to da su ženske suze, barem u nekoj meri, sposobne da fiziološki utiču na muškarce, smanjujući njihovu seksualnu želju. Ipak, ostaje pitanje kako muškarci mogu nanjušiti suze i da li mogu zaista razlikovati miris običnog rastvora soli od ženskih suza.

Ovo istraživanje otvara mnoga pitanja o emocionalnoj i fiziološkoj interakciji između muškaraca i ženskih suza, dodajući dublji sloj razumevanja u ovu oblast.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/24sedam/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.