DA LI SU MUŠKI MIŠIĆI PRESUDNI KOD ŽENA? IZNENADIĆE VAS ODGOVOR: Srpkinje se najviše PALE na ovakve
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube

morate znati

DA LI SU MUŠKI MIŠIĆI PRESUDNI KOD ŽENA? IZNENADIĆE VAS ODGOVOR: Srpkinje se najviše PALE na ovakve

Srpkinje rekle da li ih pale mišićavi muškarci

Objavljeno:

Žene, da li vam je važan fizički izgled kod muškaraca, kao i njihovi mišići? Jedno istaživanje pokušalo je da odgovori na ovo pitanje, tačnije, koliko veliku ulogu igra fizička snaga u privlačnosti jačeg pola kod žena.

Studija Grifit Univerziteta iz Kvinskenda navodi da bi muškaraci, koji po subjektivnoj proceni ne misle da imaju savršeno telo, trebalo da pitaju svoju partnerku kakav tip tela preferira kod muškaraca. Ukoliko je navela sve ostalo osim "pločica na stomaku", "jakih bicepsa" ili "snažnih ruku", postoji velika verovatnoća da vas je slagala kako ne bi povredila vaš ego.

Istraživači su jednoj grupi žena prikazali fotografije muških torza bez prikazivanja glave kako bi ocenile njihovu fiziičku snagu, a samim tim i privlačnost. Dok su jedni bili studenti ne toliko mišićavi, drugi su vežbali tri do pet puta nedeljno. Prema istraživanju, nijednoj od 160 anketiranih ženi nije bilo privlačno niti mišićavo, niti mršavo telo.

"Nismo bili iznenađeni što su žene fizički snažni muškarci više privlačili … iznenadilo nas je koliko je moćan efekat bio", rekao je glavni autor istraživanja Aron Sel.

Seks
foto: West Coast Surfer / Mood Board / / Shutterstock Editorial / Profimedia

Pa tako, muškarci za koje se smatra da su najprivlačniji u 70 odsto slučajeva bili su i najjači. Istraživači su takođe otkrili da žene preferiraju visoke i vitke muškarce, ali i dalje s istaknutim mišićima.

Istraživanje objavljeno u časopisu "Proceedings of the Royal Society" negira da je samo snaga privlačna suprotnom polu. Naučnici su podsetili da ovo nije u pitanju neka velikam studija, s obzirom da je u njoj učestvovalo ukupno 160 žena, te da su potrebna još naknadna istraživanja. Istraživači su na kraju istakli jednu olakšavajuću stvar:

"Čak i ako ste malo gojazni, to izgleda snažno. U osnovi je biti jak, deblji momak je u redu, što mislim da bi mnogima donelo utehu", kažu istraživači, a prenosi IFL Science.

Bonus video:

SNIMAJU SEKS SA DEVOJČICAMA KOJIMA U TOKU ODNOSA RAZBIJAJU GLAVU ČEKIĆEM!? Šokantna izjava Dejana Lučića o satanističkom ritualu

00:58

SNIMAJU SEKS SA DEVOJČICAMA KOJIMA U TOKU ODNOSA RAZBIJAJU GLAVU ČEKIĆEM!? Šokantna izjava Dejana Lučića o satanističkom ritualu

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.