10 ZNAKOVA KOJI OTKRIVAJU DA JE ON "MAMIN SIN" Čim to primetite u ponašanju, BEŽITE GLAVOM BEZ OBZIRA
Seks, Foto: Profimedia / Hugo Felix / Panthermedia /

KO BI REKAO

10 ZNAKOVA KOJI OTKRIVAJU DA JE ON "MAMIN SIN" Čim to primetite u ponašanju, BEŽITE GLAVOM BEZ OBZIRA

Termin "mamin sin" se često koristi u pežorativu, a devojke koje se zaljube u ovakve mladiće imaju veliki problem koji, ipak, nije nerešiv

Objavljeno:

Suzavisnost se definiše kao psihološka zavisnost od druge osobe od koje nam zavisi sopstveni osećaj vrednosti, sreće i emocionalnog blagostanja.

Suzavisnost između članova porodice poznata je i kao "zaplet". Spajanje se dešava kad su dvoje ljudi toliko emocionalno povezani da ne mogu da funkcionišu nezavisno, a normalne granice počinju da se zamagljuju. Može se razviti između roditelja i dece, i braće i sestara.

Obično se oslikava veoma jakom željom za odobravanjem koja dovodi do kontrolnog i manipulativnog ponašanja. Zavisna osoba se može osećati odgovornom za emocije druge osobe; oni žele da budu sigurni da je druga strana srećna u svakom momentu.

Često se patološki brinu o njima, pokušavajući da ima poprave sve probleme. Krajnja posledica je mogućnost da suzavisni pojedinac u potpunosti preuzme život druge osobe u svoje ruke.

Seks
foto: Alistair Heap / Alamy / Alamy / Profimedia

Simptomi suzavisnosti sina u odnosu sa majkom

1. Pokušava da joj ugodi po svaku cenu.

2. Oseća se krivim što ne provodi dovoljno vremena sa njom.

3. On radi sve što ona traži od njega.

4. Potrebno mu je stalno uveravanje majke.

5. Previše je zabrinut za njeno zdravlje i dobrobit, i plaši se da je ne uznemiri.

6. Plaši se da joj kaže "ne" da ne bi povredio njena osećanja.

7. Oseća da treba da se žrtvuje da bi zadovoljio svoju majku.

8. Njegova majka donosi odluke umesto njega, a često koristi krivicu, "tretman ćutanjem" i pasivnu-agresivnost kao oružje.

9. Plaši se da će izgubiti njenu pažnju ili ljubav ako ne uradi ono što ona kaže. On joj daje moć i kontrolu nad svojim životom.

10. Među njima je vrlo malo privatnosti. Oni su "najbolji prijatelji koji sve dele". Preterano su uključeni u lične živote i aktivnosti jedno drugog i previše su zaštitnički nastrojeni jedan prema drugom, prenosi "Ideapod".

Davanje ultimatuma nikada nije rešenje, to zapamtite. Što više saosećajnosti pokažete, to bolje.

Ne bi trebalo da počnete konverzaciju tako što ćete "blatiti" njegov odnos sa majkom.

Zlatno pravilo je da uvek koristite reč "osećam". Na primer: "Zabrinuta sam za našu vezu, jer se osećam kao da je moja sreća i naša sreća na drugom mestu, a na prvom je tvoja majka", ili "Osećam da moraš da se žrtvuješ da bi tvoja mama bila srećna".

Zapamtite, veoma je važno shvatiti da ste vi u ovom procesu samo podrška, a ne ona koja će promeniti stvari. Ukoliko uvidite da je situacija beznadežna, napustite vezu.

(Espreso/Ideapod)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.