SAMO OVAKO ĆETE OSTATI SREĆNI U BRAKU: Ovo su PET KORAKA koje morate da pratite
Brak, Foto: Profimedia

SAVET

SAMO OVAKO ĆETE OSTATI SREĆNI U BRAKU: Ovo su PET KORAKA koje morate da pratite

Brak će biti težak, ali vredan toga.

Objavljeno:

Neki ne bi trebalo ni da budu u braku. Teško je ovo reći, osim ako se ne oženite i onda shvatite, u nekom trenutku, da to nije za vas – da je to bilo u jednom trenutku, a više nije. Možda ste bili mladi i vaš mozak nije bio potpuno formiran, kao što je ‘sada’.

Smešna stvar u vezi s tim je da je ‘zauvek’ vremenski osetljiv koncept za smrtnike koji obično umiru pre svoje 100-te… Ova ideja za parove treba biti ‘dok vas smrt ne rastavi’, ali čini se da je većini mladih, koji još ne znaju da nisu nepobedivi, smrt dalek pojam, a ne upravo onaj koji bi trebalo da razmatraju.

Dakle, smrt ili dok ne dođe nešto bolje, ili manje dosadno. Ili dok deca malo ne porastu. Ili do te finalne borbe za kraj svih svađa, i… vama treba neko novi.

Teško je ne biti ciničan prema braku u doba u kojem većina istih završava na isti način na koji završavaju veze ‘zauvek najboljih prijatelja’ – one su neko vreme bile relevantne, onda se nešto dogodilo i tada je par shvatio da je njihovo vreme isteklo, pre smrti ili zauvek.

Brak je trošna institucija, čak i nakon drugog i trećeg puta, i većina ljudi u braku, do 70% za oba pola u nekim studijama, vara svoje supružnike u nekom trenutku. Studije takođe pokazuju da će jedna trećina novih brakova među mlađima završiti razvodom u roku od 10 godina, a 43 posto u roku od 15 godina, prenosi 24sata.hr.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.