MUŠKARCI, OBRATITE PAŽNJU: Pomoću ovih 5 TRIKOVA ćete SVAKU ŽENU dovesti do VRHUNCA!
Seks, Foto: Denys Kovtun / Alamy / Alamy / Profimedia

TRIKOVI ZA ORGAZAM

MUŠKARCI, OBRATITE PAŽNJU: Pomoću ovih 5 TRIKOVA ćete SVAKU ŽENU dovesti do VRHUNCA!

Kvalitetno seksualno obrazovanje i otvorena komunikacija najbolji su način da se premosti jaz do ženskog orgazma

Objavljeno:

Novo istraživanje brenda seksualnih igračaka Lovehoney otkrilo je da prosečan muškarac doživljava svoj prvi orgazam između 18. i 25. godine, a 36 odsto ispitanika tvrdi da su imali prvi vrhunac u tom uzrastu.

Uprkos tome, poznato je da je ženama mnogo teže da dožive vrhunac nego muškarcima, a istraživanja su pokazala da čak 65 odsto žena ne doživi orgazam kroz samozadovoljavanje tek posle 18. godine, a 41 odsto se izjasnilo da su svoj prvi orgazam kroz odnos doživele u godinama između 18. i 25. rođendana.

Rezultati uključuju:

Stimulacija klitorisa – 39 procenata

Penetrativni seks – 24 odsto

Masturbacija – 15 odsto

Seks igračke – 9 odsto

Oralni seks – 8 odsto

Odnos
Odnosfoto: Jacob Lund / Alamy / Alamy / Profimedia

Utvrđeno je da je pobednički metod da žene postignu orgazam stimulacija klitorisa, a skoro 40 odsto žena kaže da najčešće na taj način doživljava orgazam.

Prethodno istraživanje je pokazalo da samo 18 odsto žena može da doživi orgazam putem penetracije, pa ne čudi što je većina glasala za stimulaciju klitorisa kao najbolji način za postizanje orgazma.

Kvalitetno seksualno obrazovanje i otvorena komunikacija najbolji su način da se premosti jaz do ženskog orgazma. Otvorenost, razgovor i istraživanje su prvi koraci u seksualnom oslobađanju koje nedostaje mnogim ženama.

,,Prvi korak u borbi protiv nedostatka orgazma je da se obezbedi da svi imaju sveobuhvatno obrazovanje o ljudskom telu (u svim njegovim različitim oblicima) i kako najbolje stimulisati različite delove“, kaže Džavaj Fraj-Nekrasova.

,,Još jedno sredstvo u borbi protiv jaza u zadovoljstvu je normalizacija razgovora o seksu sa partnerima, prijateljima i porodicom“, objašnjava i dodaje da „ako možete da pričate o seksu bez nelagode, onda bolje da razgovarate o tome šta volite, izrazite svoje želje i ideje o tome kako da poboljšate seks.

Za ljude koji nisu sigurni koji od gore navedenih načina je najbolji za njih da dođu do vrhunca, sertifikovani seksualni edukator Džavaj Fraj-Nekrasova savetuje im da provode više vremena istražujući svoja tela, piše Najžena.

Bonus video:

04:22

ĆUTE I TRPE! PREKO 20 % ŽENA OSEĆA BOL TOKOM SEKSUALNOG ODNOSA! Retko kad doživljavaju orgazam EVO KOJI SU NAJČEŠĆI RAZLOZI

(Espreso / Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.