ISTRAŽIVANJA POKAZALA DA SU VELIKE ŠANSE ZA RAZVOD AKO SE VENČATE SA OVIM TIPOM ŽENE: Na ovo treba obratiti pažnju!
Razvod braka, Foto: Profimedia

stručnjaci došli do odgovora

ISTRAŽIVANJA POKAZALA DA SU VELIKE ŠANSE ZA RAZVOD AKO SE VENČATE SA OVIM TIPOM ŽENE: Na ovo treba obratiti pažnju!

No, kada se parovi ne slažu, izgledi su turobni

Objavljeno:

Sa brakom dolazi i mogućnost razvoda. Razmišljanje o stopi razvoda pre venčanja možda ne zvuči prikladno, ali to je nešto o čemu biste trebali pomisliti pre nego što se venčate.

Treba razmisliti o tome da li stvarno možete imati solidnu vezu sa svojim trenutnim partnerom, kao i o tome jeste li uistinu kompatibilni.

Ako ne razmišljate o logistici vašeg partnerstva, mogli bi se pojaviti neki prilično škakljivi problemi u vezi. A ako želite izbeći slomljeno srce, dobar savet za vezu je da izbegavate određene tipove žena.

Devojke / Ilustracija
Devojke / Ilustracijafoto: Emilija Jovanović, Luka Stojanović

Kako se ispostavlja, prema studijama, venčanje s nekim damama u odnosu na druge može uvelike povećati rizik od razvoda. Muškarci koji ožene žene koje su izvan njihove lige - to jeste, znatno privlačnije od njih - mogu imati manje predane supruge i veći rizik od razvoda, kažu stručnjaci.

- Različita istraživanja sugerišu da parovi koji ne odgovaraju jedno drugome u približnim nivoima fizičke privlačnosti imaju manje uspešne romantične veze - napisala je Madelin Fugere, profesorka socijalne psihologije na Državnom univerzitetu "Eastern Connecticut", u "Psychology Today".

Razumljivo je da mnoge privlače drugi koji nisu u njihovoj ligi. Jedna nedavna analiza podataka o onlajn sastancima pokazala je da i muškarci i žene traže one koji su do 25 posto privlačniji od njih samih.

Uprkos tome, čini se da većina ima prilično dobru spoznaju o tome koliko su privlačni i koga mogu očekivati da će privući, sugerišu istraživanja, i uglavnom održavaju odnose s više sličnih osoba. Većina muškaraca ne izlazi iz svoje lige.

Brak
Brakfoto: Profimedia

No, kada se parovi ne slažu, izgledi su turobni. Žene koje kažu da su im partneri značajno manje privlačni nego što jesu, pokazalo je jedno istraživanje, verovatnije će koketirati s drugima i prijaviti da se osećaju manje predano vezi.

Druga istraživanja pokazuju da fizički neusklađeni parovi mogu imati kraće, manje uspešne veze, ne zato što je privlačnija strana manje posvećena, već zato što je manje privlačni partner skloniji ljubomori.

Kad je Bendžamin Karni s UCLA intervjuisano 82 novovenčana para o izazovima u njihovim vezama i svakodnevnom životu, otkrio je da su muškarci koji su oženili puno privlačnije žene prošli bolje, sveukupno.

- Zanimljivo je da su ti muževi bili srećniji od ostalih muževa - izjavio je Karni.

Takođe su ti muškarci bili od veće pomoći, i bili su učinkovitiji i pozitivniji kada su pomagali svojim ženama s njihovim problemima. Nadalje, Fugere primećuje da bi se parovi koji su bili prijatelji pre nego što su postali romantični partneri mogli izvući s većim razlikama u privlačnosti, piše 24sata.hr.

Ona citira jednu studiju koja je otkrila da ako imate dugo prijateljstvo pre nego što počnete izlaziti, fizička privlačnost može biti manje važna za započinjanje ili održavanje veze, donosi YourTango.

(Espreso / Kurir / YourTango)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.