TERAPEUTKINJA KONAČNO OTKRILA KOLIKO PUTA TREBA DA IMATE ODNOSE: Sve ispod je alarmantno, a jedno najviše nervira
Dečko i devojka ispod pokrivača, Foto: Profimedia / Andriy Popov / Panthermedia

KAKO VI TO RADITE?

TERAPEUTKINJA KONAČNO OTKRILA KOLIKO PUTA TREBA DA IMATE ODNOSE: Sve ispod je alarmantno, a jedno najviše nervira

Stručnjakinja smatra da različiti parovi mogu da imaju sasvim drugačije ideje o tome šta je minimalna, šta optimalna, a šta preterana količina intimnih odnosa

Objavljeno:

Problemi u vezi i braku postaju naglašeniji ako partneri imaju odnose manje od jednom nedeljno, napominje američka terapeutkinja za ljubavne odnose, Bet Šiva Markus.

Ona je do ovog zaključka došla kroz praksu, radeći sa parovima koji imaju poteškoća u braku i vezi.

Stručnjakinja smatra da različiti parovi mogu da imaju sasvim drugačije ideje o tome šta je minimalna, šta optimalna, a šta preterana količina intimnih odnosa. U proseku, dovoljno je da partneri vode ljubav jednom nedeljno da bi se osećali srećno.

Međutim, ako "akcija" izostaje, ako je ređa nego jednom sedmično, polako počinju da gube optimizam za prevazilaženje problema, briga za voljenu osobu se smanjuje (kao i razumevanje), a umesto njih se javljaju preterana osetljivost i nervoza.

Markus kaže da je, ukoliko primetite da imate odnose ređe od navedene "brojke", velika greška da pustite da se "stvari same od sebe reše". Treba odmah delati, pa tako je savet da zakažete "akciju" sa partnerom i da se držite "rasporeda".

"Mnogi veruju da zakazana 'akcija' nije uzbudjiva, ali znate šta zapravo nije nimalo privlačno? Nemati odnose uopšte", kaže terapeutkinja.

Ona upozorava da ne treba očekivati previše od prvih pokušaja da vratite strast u vezu. Markus je dala čak jedan veoma jednostavan, ali mudar savet - o tome ne treba razmišljati kao o "zakazanom odnosu", već kao o "večeri samo za vas i vašeg partnera". Stručnjakinja je napomenula i da odnos ne mora da bude posebno strastven, već nežan i da možete da ga posmatrate kao priliku da se potpuno otvorite prema partneru, budete ranjivi i sa njim uspostavite intimnost.

U zaključku, Markus je napomenula da ipak treba da verujete svom osećaju i da ne pokušavate na silu da imate češće odnose ako ste postojećom "količinom" zadovoljni.

Bonus video

04:02

DUBOKA SAM U SVAKOM SMISLU! Jovana Jeremić otkrila kakva je u krevetu: SEKS PREZIRE? A EVO ŠTA JE NAJVIŠE PALI

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.