POTRESNA LJUBAVNA PRIČA NAJLEPŠE BALERINE SRBIJE: Godinama je bila UDATA za JUGOSLOVENSKOG GLUMCA, a ON je ĆUTAO
Zoja Begoli, Foto: printscreen/youtube/Nina Martinović Armbruster

DA VAM SRCE Prepukne

POTRESNA LJUBAVNA PRIČA NAJLEPŠE BALERINE SRBIJE: Godinama je bila UDATA za JUGOSLOVENSKOG GLUMCA, a ON je ĆUTAO

Iza nje je ostala karijera za pamćenje, a u vezi je bila sa vrlo poznatim jugoslovenskim glumcem

Objavljeno:

Bila je najlepša srpska balerina, prva solistkinja i repetitor u Narodnom pozorištu u Beogradu. Ljubavna priča Zoje Begoli, stara decenijama može nas i danas rasplakati, i to ne sa čovekom sa kojim je dobila našeg poznatog repera Relju Popovića.

Iza nje je ostala karijera za pamćenje, a u vezi je bila sa vrlo poznatim jugoslovenskim glumcem.

Zoja je provela celu igračku, pedagošku i repetitorsku karijeru u Narodnom pozorištu, počev od septembra 1967. godine. Osim u matičnoj kući, pedagoškim radom bavila se i u baletskoj školi “Lujo Davičo” i na BK Akademiji, gde je predavala na igračkom i glumačkom odseku.

Ukrajina, Rusija, Balet, Baletani, Ples, Plesači, Plesačica, Plesač
foto: Profimedia

Rođena 19. januara 1949. u Beogradu, Zoja Begoli završila je baletsku školu “Lujo Davičo” 1965. godine kao jedna od najbolјih učenica. Posle dvogodišnjeg usavršavanja u Lenjingradu u čuvenoj Akademiji “A.J. Vaganova”, kao stipendistkinja Narodnog pozorišta, vratila je 1967. u Beograd i u Narodnom pozorištu ostala do kraja igračke i pedagoške karijere.

U Akademiji “Vaganova” je doživela izuzetno priznanje i čast da bude jedina strana studentkinja izabrana da igra na sceni Marinskog teatra u čuvenim godišnjim predstavama.

Od samog početka igračke karijere u Narodnom pozorištu, Zoja Begoli se bavila uporedo i pedagoškim radom, kako u toj kući sa svim solistima, prvacima i ansamblom, tako i u baletskoj školi “Lujo Davičo”, po pozivu. Od 1993. do 1997. imala je svoju klasu, a pojedinačno je pripremala učenike za razna takmičenja u zemlјi i inostranstvu.

Nјene najznačajnije uloge su Olimpija – Hofmanove priče, Svanilda – Kopelija, Polovecka devojka – Knez Igor, Mirta – Žizela, Solveig, Ingrid – Per Gint, Kiti Ščerbacka – Ana Karenjina, Sinfonijsko kolo, Sinfonijski triptihon, Ruska igra – Krcko Oraščić, Las Pasiones, Forma viva, Kuma – Trijumf Afrodite, Krakovjak – Ivan Susanjin, Ulična igračica – Don Kihot, Solo par – Ero s onoga svijeta, Furijant – Prodana nevesta, piše See Cult.

Sina Relju je dobila sa Srđanom Popović, koji je bio sportski novinar. Preminuo je kad je Relja imao dve godine.

Relja Popović
foto: Printscreen Youtube

Prezime Begoli Zoja je zadržala od prvog muža, s kojim je bila u braku 18 godina. Faruk je bio slavni glumac – tokom 70-ih i 80-ih godinaon je bio među najtraženijim u bivšoj Jugoslaviji. Bilo je to vreme kada su se u raznim gradovima stvarali klubovi njegovih obožavalaca. Igrao je u oko 70 igranih filmova raznih metraža i u desetinama pozorišnih predstava. U 33-oj godini života za sobom je imao 33 filma, a autori većeg dela njih su bili najglasovitiji režiseri tog vremena u bivšoj Jugoslaviji.

Jetonu Neziraju, koji je napisao monografiju o Faruku, glumac nije želeo da govori o svom braku sa Zojom – dao je tek jednu izjavu.

„Tokom ovih poslednjih godina ne govorim više o ljubavi, jer je postojala jedna istinska ljubav i, kao njen rezultat, i jedan brak. Bili smo sedamnaest godina zajedno. Ona je zadržala moje prezime. Ali, kada dođe kraj, onda je kraj, na žalost. Ostali smo prijatelji. Čujemo se telefonom s vremena na vreme. Najčešće smo se čuli tokom rata. Ali, pošto smo shvatili da smo oboje dobro, i ja i ona, razgovarali smo sve ređe i ređe. Sretan sam zbog te ljubavi, sretan sam što sam imao tu ženu. Zahvalio sam joj se što mi je pružila tu divnu ljubav, taj brak, to prijateljstvo, i taj komad divnog života“, rekao je Faruk, prenosi Danas.

Preminuo je 2007. godine, u 63. godini. Zoja je preminula 2017. godine, u 68. godini.

Milunka sa devetoro unučadi ne može da zaboravi prvu ljubav: Čekamo se 50 godina!

01:40

Milunka sa devetoro unučadi ne može da zaboravi prvu ljubav: Čekamo se 50 godina!

(Espreso/ Zadovoljna)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.