1 DETALJ NA VAMA OTKRIVA DA LI STE VODILI LJUBAV: Na licu ostaje TRAG koji se ZADRŽAVA 48 SATI NAKON ODNOSA
Ljubav, Foto: Profimedia

sreća je nezaobilazna

1 DETALJ NA VAMA OTKRIVA DA LI STE VODILI LJUBAV: Na licu ostaje TRAG koji se ZADRŽAVA 48 SATI NAKON ODNOSA

To je prirodni sjaj koji je teško uhvatiti rečima, ali jedan pogled dovoljan je da se uoči takva osoba, i svi prijatelji i kolege verovatno znaju šta se desilo sinoć

Objavljeno:

Opšte je poznata stvar da nakon dobrog seksa blistamo, i to bukvalno.

To je prirodni sjaj koji je teško uhvatiti rečima, ali jedan pogled dovoljan je da se uoči takva osoba, i svi prijatelji i kolege verovatno znaju šta se desilo sinoć.

To nije nimalo slučajno, jer je najnovije istraživanje objavljeno u časopisu "Psychological Science" pokazalo da nakon dobrog seksa taj sjaj traje čak 48 sati kasnije. I, pored dobrog seksa, pokazuje i opšti nivo sreće u vezi.

seks
foto: Jacob Lund / Alamy / Alamy / Profimedia.

A naučnike je interesovalo mogu li da sijaju i ljudi u vezu koji nemaju svakog dana seks (što je situacija većine parova) a koji se iskreno vole.

U fokusu su bili podaci iz dva različita istraživanja – prvo s 96 mladih supružnika, a drugo s njih 118. Svi od njih su redovno vodili evidenciju seksualnih aktivnosti i seksualnog zadovoljstva u periodu od dve nedelje.

A uz to su i opisali istraživačima koliko su srećni u braku u tom periodu, a javili su im to i 6 meseci nakon istraživanja.

seks
foto: Profimedia / Andriy Popov / Panthermedia

A kako su istraživači otkrili, kod onih koji su ta dva dana sijali jače su posle šest meseci prijavili i veću ljubav i zadovoljstvo u braku.

I šta su kao zaključak izveli naučnici? Čak i danima posle seksa, zadovoljstvo i te kako povezuje partnere i utiče na zadovoljstvo u braku, ne samo tokom seksa.

Zato prionite na posao već večeras!

(Espreso/Psychological Science)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.