ZBOG OVE HRANE IMAĆETE LIBIDO KAO KOD 20-GODIŠNJAKA: Bićete stalno na VRHUNCU, neće vam biti RAVNIH U KREVETU
Ilustracija, Foto: Profimedia

VRELO

ZBOG OVE HRANE IMAĆETE LIBIDO KAO KOD 20-GODIŠNJAKA: Bićete stalno na VRHUNCU, neće vam biti RAVNIH U KREVETU

Džesika Krendal, sertifikovani edukator za dijabetes i portparol Akademije za ishranu i dijetetiku, otkrila je koje namirnice mogu povoljno uticati na vaš libido

Objavljeno:

Hrana umnogome doprinosi tome kako se osećamo u svim sferama života, pa i kada je seks u pitanju. Redovna zdrava ishrana i fizička aktivnost svakako će doprineti i povećanju seksualne želje. Ali određeni proizvodi više nego povoljno utiču na seksualnu energiju. Džesika Krendal, sertifikovani edukator za dijabetes i portparol Akademije za ishranu i dijetetiku, otkrila je koje namirnice mogu povoljno uticati na vaš libido.

Ostrige

Kao moćne afrodizijake koristili su ih i stari Grci i Rimljani. Ostrige imaju visok sadržaj cinka, koji je povezan sa većim brojem spermatozoida, prema nekoliko studija. Romantična večera u kojoj dominiraju ostrige može biti sjajan uvod u emociju i energiju koja sledi u ostatku večeri.

Crna čokolada

Čokolada
foto: Prinstcreen7Youtube/ Secerko's Kitchen

Zbog visokog sadržaja antioksidanata, crna čokolada ima mnogo koristi za zdravlje srca, ali može pomoći i da se pojave dodatne varnice u spavaćoj sobi. Flavonoli iz crne čokolade pomažu da se poveća protok krvi, što zauzvrat pojačava zadovoljstvo i osetljivost na dodir. Potražite tamnu čokoladu napravljenu sa najmanje 60 posto kakaa za desert.

Cvekla

Cvekla je prepuna kalijuma, još jedne hranljive materije koja pomaže u protoku krvi. Ova izuzetno zdrava namirnica može biti dobar izbor za ssalatu, čorbu ili prilog dok uživate u obroku sa partnerom.

Orašasti plodovi i semenke

Bademi, indijski oraščići i kikiriki su bogati magnezijumom, što može pomoći u povećanju energije i cirkulacije. Seme bundeve je sitno, ali moćno: bogato je magnezijumom, kalijumom i cinkom, tako da je odlično za poboljšanje protoka krvi. Neka istraživanja ukazuju da povoljno deluje i na nivo testosterona. "Studije o tome su ograničene", upozorava Džesika Krendal. "Ali oni su zdrava užina, tako da ih nije štetno jesti - i mogu biti od pomoći."

lubenica
foto: Profimedia

Lubenica

Letnje osveženje je prirodno hidratantno, što ga čini voćem koje može pomoći u jačanju zaostalog libida. Dobar je izvor kalijuma, takođe može pomoći u cirkulaciji.

Avokado

Pun nezasićenih masti i vitamina E, avokado pomaže da obezbedi zdrava ulja koja su vam potrebna da bi stvari tokom intimnih odnosa funkcionisale nesmetano. "Ako nemate dovoljno masti, onda je obično vaša koža suša, kosa i nokti su lomljiviji, a i drugi delovi su takođe suvi", objašnjava Krendal.

(Espreso/Sensa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.