8 ZNAKOVA DA STE U ZDRAVOJ VEZI: Prepoznajte pravu osobu pored sebe
Ljubav, Foto: Profimedia

ODLIČNO

8 ZNAKOVA DA STE U ZDRAVOJ VEZI: Prepoznajte pravu osobu pored sebe

Trendovi u zabavljanju i odnosima možda su se promenili, ali ponašanja koja ukazuju na zdrav odnos u vezi ostaju relativno dosledna i danas

Objavljeno:

Mnogi koji su usamljeni, pa makar i potajno, gaje nadu da će jednog dana pronaći pravog partnera i onu vrstu veze koja traje ceo život.

Moderno doba sa sobom je donelo i neke nove probleme, pa su se tako upoznavanja i stvaranje veza značajno promenili u poslednjih nekoliko decenija.

Ipak, uz sve promene u modernim zabavljanjima i brakovima, još postoje jednostavni načini da utvrdite da li vaša veza ima ono što je potrebno da ona potraje. Trendovi u zabavljanju i odnosima mogu da se promene, ali ponašanja koja ukazuju na zdrav odnos ostaju relativno dosledna i danas.

"Your Tango" izdvaja nekoliko znakova da će vaša ljubav trajati.

1. Partnerovi prijatelji su vaši prijatelji

Upoznao vas je sa svojim prijateljima i dobrodošli ste u grupu. Vaš partner je oduševljen zbog toga i želi da se osećate prijatno u njihovoj blizini. Upoznavanje sa prijateljima je ogroman korak u odnosima i obično znači da vezu shvataju ozbiljno.

2. Zasmejavate jedno drugo

Ovo nije tako lako kao što zvuči. Neki ljudi imaju "suv" humor, koji drugima nije smešan, a neki se samo glupiraju, što drugima možda uopšte neće biti smešno. Kada oboje možete da nasmejete jedno drugo, to je znak da se razumete na drugom nivou.

3. Argumenti su konstruktivni

To znači da ste u mogućnosti da se raspravljate o stvarima, a da to bude i produktivna diskusija. Nema prozivanja ili manipulacije. Kada u vezi postoje svađe, one služe i da se nešto iz njih nauči i koristi kako bi se sprečili dalji sukobi.

4. Možete da se zabavite zajedno ne radeći apsolutno ništa

Ne morate uvek da izlazite da biste se zabavili. Veza u kojoj ste u mogućnosti da sedite u kući sa svojim partnerom ne radeći ništa značajno i još uvek da uživate u društvu jedno drugog, nešto je posebno. To je drugačiji nivo intimnosti koji doživljavate zajedno i možete da se vidite u potpuno drugačijem svetlu.

5. Partner vas inspiriše da želite da budete bolja osoba

Oboje izvlačite ono najbolje jedno iz drugog. Zbog njih i stvari koje su vas naučili o životu svaki dan nastojite da budete bolja osoba. Sa druge strane, partner ni ne pokušava da iznese ono najgore u vama ili da vaše mane obznani svetu.

6. Zahvalni ste jedno na drugome i dajte to do znanja

Dajte jedno drugom do znanja koliko ste zahvalni što imate jedno drugo u svojim životima. I ne samo da jedno drugome govorite koliko ste zahvalni, već to pokazujete i kroz mala i nasumična dela ljubaznosti.

7. Vi ste intimni jedno s drugim

Volite da se ljubite i dodirujete, bilo da je to zagrljaj, maženje ili nešto više fizički. Skoro kao da ste još u fazi medenog meseca vaše veze, iako ste zajedno godinama.

8. Razgovarate o budućnosti

Ako primetite da vaš partner stalno govori o vama i vezi samo u sadašnjem vremenu i ne uključuje budućnost i buduće planove (kao što su neke aktivnosti ili izleti), verovatno i ne očekuje da će biti sa vama u to vreme. Sa druge strane, kada vaš partner razgovara sa vama o planovima i želi da budete deo njih, a ceni i vaše mišljenje o budućnosti, taj ostaje!

Na kraju, kako da znate da li ste u vezi i ljubavi koja će zauvek da traje? Iako je to validno pitanje, na njega nema pravi odgovor, jer su svaka osoba, par i veza drugačiji. Ali ako vaš partner pokazuje gorenavedene znakove, u pitanju je neko kome je zaista stalo do vas i vaša veza ima šanse da potraje doživotno.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.