AKO VAM JE VEZA U KRIZI, UČINITE OVO ZA VEĆE UZBUĐENJE: Na 1 mestu odnos će biti MNOGO BOLJI nego u spavaćoj sobi
Seks, Foto: Profimedia

ISTRAŽIVANJA SU POKAZALA

AKO VAM JE VEZA U KRIZI, UČINITE OVO ZA VEĆE UZBUĐENJE: Na 1 mestu odnos će biti MNOGO BOLJI nego u spavaćoj sobi

Udaljavanje od sopstvene spavaće sobe u kojoj inače imate seks s partnerom i boravak u novom, nepoznatom okruženju, uzbudljivo je samo po sebi

Objavljeno:

Ukoliko ste nekad imali seks u hotelskoj sobi i pomislili da je bio bolji nego kod kuće, zapravo ste bili u pravu. Tvrde to i naučnici, a jedan od glavnih razloga je novo okruženje koje stimuliše proizvodnju dopamina, hormona sreće, piše Huffpost.

Istraživanje koje je sprovedeno 2018. godine pokazalo je da skoro polovina Amerikanaca smatra da je seks bolji u hotelu, nego kod kuće, a glavni razlog je novo okruženje.

Udaljavanje od sopstvene spavaće sobe u kojoj inače imate seks s partnerom i boravak u novom, nepoznatom okruženju, uzbudljivo je samo po sebi, objašnjavaju naučnici. Druga istraživanja su pokazala da novo okruženje u ljudskom mozgu stimuliše proizvodnju dopamina, hormona koji ima veliku ulogu u seksualnom uzbuđenju i koji povećava užitak.

1 / 4 Foto: Hugo Felix / Panthermedia / Profimedia

Osim toga, hotelske sobe parovima su asocijacija na odmor i beg od svakodnevnog stresa koji umanjuje seksualni nagon. Naučnici tvrde da privatnost hotelske sobe seksualno iskustvo čini opuštenijim i prijatnijim.

Seksualna terapeutkinja Marisa Nelson kaže da parovima čiji su brakovi u krizi često predlaže boravak u hotelu. Dodaje da uopšte ne moraju da putuju niti idu daleko jer im sugeriše odmor koji traje nekoliko dana, a tokom kojeg imaju priliku da se ponovo povežu i budu intimni.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.