PAS MOŽE DA OTKRIJE DA LI VAS PARTNER VARA: Svojim PONAŠANJEM će sve razotkriti
Pas, Foto: Profimedia

obratite pažnju

PAS MOŽE DA OTKRIJE DA LI VAS PARTNER VARA: Svojim PONAŠANJEM će sve razotkriti

Kaže da je počeo da laje na nju

Objavljeno:

Poznato je da je pas čovekov najbolji prijatelj, ali mogu li nam oni pokazati kad nas partneri varaju? Na stranici za upoznavanje IllicitEncounters postoje podaci da veliki broji njenih korisnika vodi svoje pse kod ljubavnika, kao izgovor partnerima da idu da prošetaju ljubimca.

Osim toga, anketa britanske međunarodne kompanije za istraživanje tržišta i analizu podataka na internetu YouGov svojevremeno je pokazala da jedna od pet osoba u Engleskoj ima aferu. Kompanija je kontaktirala Anu Veb, ekspertkinju za ponašanje pasa, kako bi objasnila mogu li psi da osete prevaru kod ljudi.

pas
foto: Profimedia

Ona je navela da psi ne znaju šta je to varanje, ali njuhom mogu da osete s kim ste bili, gde ste bili i šta ste radili, a gledajući vaš govor tela, mogu vam „pročitati“ raspoloženje. „Kad pas nanjuši novi miris, zapamtiće ga, naročito ako je u korelaciji s vlasnikovim raspoloženjem“, rekla je Veb.

„Moj pas je promenio ponašanje prema meni otkako imam ljubavnika“

Jedna korisnica ove platforme, koja je otkrila da inače vara svog partnera, navela je da je zbog svoga psa postala toliko paranoična da oseća kako ima potrebu da prekine sa suprugom svaki put kad uđe u kuću.

„Imam koker španijela koji se inače ne pomera od mene kad sam kod kuće. Ali otkako sam se počela da se viđam s novim ljubavnikom, kog pas nikada nije ni upoznao, totalno se promenio prema meni i plašim se da će muž primetiti“, ispričala je.

Dodala je kako bi se njen pas ranije uvek obradovao kad bi došla kući i dočekivao je na vratima mašući repom, a sada kad je ugleda samo pobegne u drugu prostoriju. Osim toga, kaže da je počeo da laje na nju.

Psi imaju posebno mesto u mozgu za mirise

Prema podacima britanskog Veterinarskog centra Phoenix, psi imaju oko 300 miliona olfaktornih receptora u nosu, a ljudi imaju šest miliona. Oni takođe imaju posebno mesto u mozgu gde se skladište svi mirisi koje su ikada nanjušili. Nemački ovčari, retriveri i lovački psi neke su od rasa koje imaju najbolji njuh.

(Espreso/Miror)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.