MUŠKARCI MOGU BITI ALERGIČNI NA ORGAZAM: Evo i kako, ovo su najčešći SIMPTOMI!
Seks, Foto: Printscreen

NEVEROVATNO

MUŠKARCI MOGU BITI ALERGIČNI NA ORGAZAM: Evo i kako, ovo su najčešći SIMPTOMI!

Post-orgazmička bolest

Objavljeno:

Muškarci mogu da razviju alergiju na sopstveni orgazme, a javljaju im se simptomi slični gripu kad god imaju ejakuliraju, pokazalo je istraživanje.

Naučnici su otkrili najmanje 60 slučajeva u kojima su muškarci imali groznicu, kašalj, kijanje i slabost mišića - stanje poznato kao sindrom post-orgazmičke bolesti.

I drugi muškarci su imali probleme sa govorom, koncentracijom i pamćenjem, a problemi su im trajali od 2 do sedam dana.

Endrju Šanholcer, sa Medicinskog fakulteta Villiam Beaumont Univerziteta u Oklandu, rekao je da se ovo stanje često "nedovoljno dijagnostikuje" jer nije baš popularno u medicinskoj zajednici.

Istraživač, koji je koautor studije, objasnio je da: "Mnogi zdravstveni radnici ne znaju za to".

G. Šanholcer je objasnio da problem može da počne kada povreda ili infekcija testisa dovede do curenja male količine sperme u krvotok, što izaziva odgovor tela. Takođe dodaje, da su imune ćelije u telu obučene da napadnu bilo koju nađenu stranu supstancu, ali posebne ćelije - poznate kao Sertolijeve ćelije (drže spermu izolovanom i zaštićenom).

Međutim, kada su Sertolijeve ćelije oštećene, sperma je izložena imunološkom sistemu koji je napada kao da je virus ili bakterija. Ovo, zauzvrat, uzrokuje da muškarci pate od simptoma sličnih gripu.

Tim naučnika istraživao je stanje nakon što je kod 27-godišnjeg muškarca počeo da se javlja kašalj, curenje iz nosa i kijanje, kao i osip na ruci kad god bi doživeo orgazam.

Lekari, su za jedan časopis, da je muškarac izbegavao bilo kakvu seksualnu aktivnost ili romantične veze zbog prirode njegovih simptoma, a oni nisu pronašli nikakve probleme sa njegovim testisima, semenom ili hormonima.

Simptomi

Naučnici su otkrili, da muškarcu nisu pomogli antibiotici, ali je feksofenadin - antihistaminski lek koji pomaže kod simptoma alergije - ublažio simptome za 90 odsto.

Sindrom post-orgazmičke bolesti (POIS) je retko stanje u kojem osoba nakon orgazma razvije simptome slične gripu i alergije, bilo sa partnerom, masturbacijom ili spontano tokom spavanja, objašnjava Centar za genetske i retke bolesti .

Najčešći simptomi uključuju umor, slabost, glavobolju, groznicu, promene raspoloženja, probleme sa pamćenjem ili koncentracijom, začepljen nos, bol u grlu i svrab očiju.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.