Ovih 5 STVARI će SPASITI SVAKU VEZU: Pažljivo sledite svaku!
Veza, Foto: Profimedia

DA LI STE ZNALI

Ovih 5 STVARI će SPASITI SVAKU VEZU: Pažljivo sledite svaku!

Ukoliko ste spremni da se potrudite, onda ima nade za vaš odnos.

Objavljeno:

Problemi u vezi su neizbežni, čak i oni u najsrećnijim brakovima kažu da imaju razmirice i nesuglasice. Međutim, način na koji rešavate probleme govori mnogo toga o vašem odnosu.

Stručnjaci za ljubav tvrde da bez dobre komunikacije nema ni dobrog ljubavnog odnosa, a pre nego što odlučite da napustite vezu kada je najteže, pokušajte da isprobate ovih pet metoda koje su se u praksi pokazale kao veoma uspešne tokom pomirenja.

1. Prekinite ciklus negativnosti

Parovi često imaju problema, jer upadaju u ciklus koji na neki način rađa negativnost. Na primer, žena može da dođe kući pod stresom i kaže nešto oštro svom mužu. To njega dovodi u loše raspoloženje i ne želi da priča o svom danu.

Žena se, zauzvrat, oseća nepoželjno i brine da ona i njen muž više ne mogu da nađu zajednički jezik. Međutim, kada postanemo svesni tog ciklusa, možemo da ga prekinemo.

Na primer, možda žena može da dođe kući i ode u šetnju od 10 minuta, da obradi svoj dan, a ne da ispriča njenom mužu ono što se dogodilo u kancelariji. Možda bi muž mogao da vežba da bude izuzetno empatičan, kada se njegova žena vrati kući, pošto je sada shvatio da je ovo teška tranzicija za nju i da joj je teško da se nosi sa stresom na poslu, dok pokušava da se opusti.

Identifikovanje ovog ciklusa je pola bitke za razumevanje sopstvenih problema u vezi.

2. Istražite osećanja svakog partnera

Osim identifikacije negativnih ciklusa u vašoj vezi, kako biste pravilno ublažili i posredovali u narednim interakcijama, važno je istražiti osećanja svakog partnera u vezi sa tim ciklusom interakcije.

"Istraživanje svojih osećanja" može da zvuči kao kliše, ali stvaranje pretpostavki o takvim osećanjima i ne pričanje o tome samo se dodatno unosi u postojeći negativni ciklus koji ste praktikovali i koji vam stvara probleme.

3. Razumeti sopstvene želje i potrebe

Gotovo je nemoguće imati uspešan odnos sa drugom osobom bez potpunog razumevanja sebe. Oba partnera uključena u vezu moraju razumeti sopstvene želje i potrebe kao pojedinci.

Razumevanje sebe, a onda deljenje pojedinih želja, potreba i stavova sa svojim partnerom je zdrava praksa i može vam pomoći da bolje razumete jedno drugo.

Ljubav, Par
foto: Profimedia

4. Budite podrška

Sada je ovo malo teže u zavisnosti od toga šta je vaš partner identifikovao kao svoje lične želje i potrebe, ali stvari će ići lakše na duge staze, ako možete da prihvatite emocionalno iskustvo vašeg partnera i pružite mu podršku bez obzira na sve.

I u iskustvu i ponašanju podržavajte ono što vaš partner želi i dajte sve od sebe da mu pomognete da to postigne, načinom na koji se ophodite prema njemu iz dana u dan. Volite i poštujete ovu osobu, pa zašto ne biste voleli i poštovali ono što im je potrebno da ona bude najbolja verzija sebe?

5. Izrazite svoja osećanja

Da bi zaista promenili negativne cikluse koji postoje u vezi, oba partnera treba da nauče da izraze svoje želje i potrebe, na način koji njihov partner može da prihvati i na način koji neće izazvati ekstremne emocije kod onog drugog.

Ovo može da izgleda drugačije za različite parove, u zavisnosti od njihovih stilova interakcije, ali može biti i lekcija u učenju efikasnog komuniciranja.

Budite iskreni jedni prema drugima. Izrazite kako se osećate što je više moguće. Ne pravite pretpostavke. Posebno se trudite da zaista slušate šta vaš partner pokušava da kaže.

Emocije su kritični deo našeg identiteta i ličnosti i mogu i treba da se koriste kao informacije za donošenje informisanih odluka, piše "Yourtango".

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.