EVO KAKO MASTURBACIJA UTIČE NA MUŠKARCE: Ostaćete u ŠOKU kada čujete istinu o "magičnom broju"
Masturbacija, Foto: Profimedia

AU

EVO KAKO MASTURBACIJA UTIČE NA MUŠKARCE: Ostaćete u ŠOKU kada čujete istinu o "magičnom broju"

Za zdravlje prostate, pored pravilne ishrane i redovne fizičke aktivnosti, izgleda da je od važnosti i koliko puta muškarac mesečno ejakulira.

Objavljeno:

Iako su redovna fizička aktivnost i pravilna ishrani važni, čini se da je i ejakulacija jedan od faktora koji doprinose zdravlju prostate. Istraživači sa Univerziteta Harvard došli su do ovog otkrića nakon što su proučavali 31.920 muškaraca koji su ispunili tri upitnika o učestalosti ejakulacije između 1992. i 2010. godine, piše Unilad.

Istraživanje, objavljeno u časopisu European Urology, pokazalo je da muškarci koji ejakuliraju najmanje 21 put mesečno mogu da smanje šanse da dobiju rak prostate za trećinu. Iako nauka tek treba da objasni zašto je to dobro za prostatu, neki sugerišu da bi moglo da bude povezano s izbacivanjem toksina iz sustava.

„Procenili smo da li je učestalost ejakulacije tokom odraslog doba povezana s rizikom od raka prostate. Otkrili smo da muškarci, koji su u odraslom dobu prijavili veću učestalost ejakulacije, imaju manje šanse da im se kasnije dijagnostikuje rak prostate“, poručili su naučnici.

Masturbacija, Samozadovoljavanje
foto: Profimedia

I to nije jedina dobrobit. Bez obzira na pol, uživanje u aktivnostima ispod postelje moglo bi da pomogne da bolje spavate. To je istakla i ekspertkinja za žensko zdravlje Barmer Krankenksi, koja je prethodno rekla: „Masturbacija vam pomaže da zaspite.“

S njom se slaže seksualna terapeutkinja Džudit Golden koja je za Reader’s Digest izjavila da „masturbacija može da bude od velike pomoći onima koji pate od nesanice“.

„Baš kao što ljudi nakon intimnog odnosa s partnerom duboko spavaju, jer se krvni pritisak snižava, a oslobađanjem endorfina se povećava opuštanje, tako je i masturbacija poput dobre tablete za spavanje“, poručila je.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.