POSTOJE 3 VRSTA ŽENSKOG ORGAZMA U TOKU SE*SA: Muškarce će ovo posebno zanimati
Seks, Foto: Ilustracija, WillVision Photography via Foter.com / CC BY

KO BI REKAO

POSTOJE 3 VRSTA ŽENSKOG ORGAZMA U TOKU SE*SA: Muškarce će ovo posebno zanimati

Naučnici sa Univerziteta u Pragu su proučavali na koje načine žensko telo manifestuje vrhunac zadovoljstva i došli do zaključka da postoje 3 različite vrste orgazma

Objavljeno:

Ženski orgazam je i dalje misterija koja zbunjuje mnoge muškarce.

U želji da otkriju detalje vrhunca zadovoljstva kod dama naučni su se pozabavili načinom na koji žene doživljavaju orgazam i došli do zaključka da postoje 3 različite vrste vrhunca zadovoljstva kod dama tokom seksualnog odnosa.

3 vrste orgazma

Da bi otkrili na koje načine sve žensko telo reaguje na stimulanse naučnici sa Karlovog univerziteta u Pragu angažovali su 54 dame koje su koristile vibrator koji je bio povezan blututom sa aparatom koji je merio žensko zadovoljstvo. Aparat je nazvan „lavica“, i prema rečima profesora Džejmsa Fausa sa praškog univerziteta, ovaj uređaj im je pomogao da definišu načine na koje žena doživljava vrhunac.

Orgazam
foto: Profimedia

- Uređaj je precizno merio pokrete karličnog dna tokom nagomilavanja i oslobađanja osećaja zadovoljstva kod žena. Ovaj uređaj može da pomogne milionima žena koje imaju problem sa doživljavanjem orgazma tokom seksa zato što bukvalno u svojim rukama imaju aparat koji prati ponašanje njihovog tela i same mogu da kontrolišu količinu i način stimulacije koji ih može dovesti do vrhunca – objasnio je on.

Na osnovu ovog istraživanja naučnici su došli do zaključka da žensko telo može da doživi 3 različite vrste orgazma. Razlika je u stepenu zadovoljstva i načinu njegove manifestacije.

Orgazam
foto: Profimedia

Od talasa do vulkana

1. Talas

Ovo je najčešća vrsta orgazma koja se javlja kod žena. To je osećaj kao da zadovoljstvo dolazi u talasima i podseća na plimu i oseku, zaključili su naučnici.

2. Bujica

Druga vrsta orgazma je bujica koja se javlja ređe u odnosu na talas. U pitanju je osećaj nezadržive bujice zadovoljstva koja preplavi telo ženo. Kontrakcije koje se javljaju tokom orgazma postepeno slabe i nestaju.

3. Vulkan

Treći i najređi ženski orgazam nazvan je vulkan. U pitanju je iznenadni, izuzetno jak i glasan orgazam koji muškarca može da ostavi zapanjenog. Kako su slikovito opisali naučnici to je čuveno lažiranje vrhunca koji je Meg Rajan dočarala u sceni filma „Kad je Hari sreo Seli“ gde ona stenje u restoranu pred zapanjenim pogledima ostalih gostiju. Ova vrsta orgazma je toliko intenzivna da žena praktično ne može da kontroliše telo. A i zašto bi.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.