ZAŠTO SE BURMA NOSI NA ČETVRTOM PRSTU? Pazite samo koji je ODGOVOR NA VEČITO PITANJE
Foto: Profimedia

Da li ste znali?

ZAŠTO SE BURMA NOSI NA ČETVRTOM PRSTU? Pazite samo koji je ODGOVOR NA VEČITO PITANJE

Svaki prst na ruci ima svoje značenje i predstavlja vas i vašu porodicu

Objavljeno:

Tradicija nošenja burmi je najpre praktikovana u evropskim zemljama, a danas je to rasprostranjen običaj, čiju simboliku svi znamo, ali malo ko zna njeno poreklo.

Kineska legenda na zanimljiv i podjednako ubedljiv način objašnjava ovaj opšteprihvaćeni običaj. Tradicija nošenja burmi je najpre praktikovana u evropskim zemljama, a danas je to rasprostranjen običaj, čiju simboliku svi znamo, ali malo ko zna njeno poreklo. Kinezi su došli do veoma zanimljivog i originalnog objašnjenja. Prema kineskoj legendi, svaki prst na ruci ima svoje značenje i predstavlja vas i vašu porodicu. Naime, palac predstavlja roditelje, kažiprst predstavlja braću i sestre, a srednji prst predstavlja vas. Domali prst, odnosno četvrti prst na ruci, simbolizuje partnera, dok mali prst predstavlja decu.

Burma, Prsten, Venčanje, Svadba, Mlada, Mladoženja
foto: Profimedia

Postoji još jedno simbolično objašnjenje koje možete sami da proverite. Dakle, spojite vrhove prstiju obe ruke i savijte samo srednje prste.

Pokušajte da odvojite palčeve (roditelje). Uspećete jer bi u nekom trenutku svog života trebalo da se odvojite od njih. Nećete večno živeti zajedno. Zatim ih ponovo spojite. Pokušajte isto sa kažiprstom i malim prstima. Moći ćete da ih razlikujete.

Kažiprst označava braću i sestre, a razdvojenost ukazuje i na to da će jednog dana svako krenuti svojim putem. Za decu postoji slično objašnjenje – kada porastu, svako ide svojim putem. Spojite prste i pokušajte da odvojite male prste na nogama. Nećete uspeti, a to ukazuje na neraskidivu vezu između vas i vašeg bračnog partnera.

(Espreso/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.