MAJKA OBJASNILA ZAŠTO JE SUPRUGA STAVLJALA ISPRED DECE: Ovaj razlog je NEOSPORAN!
Ilustracija, Foto: Profimedia

obrazložila je detaljno

MAJKA OBJASNILA ZAŠTO JE SUPRUGA STAVLJALA ISPRED DECE: Ovaj razlog je NEOSPORAN!

"Deca će otići, a ja ne želim jednog dana da se probudim u praznom stanu pored čoveka kojeg ne poznajem"

Objavljeno: 23:17h

Kada dođu deca, roditelji svoje pojedinačne i zajedničke potrebe stavljaju po strani, a deca dolaze u prvi plan.

Ipak, postavlja se pitanje, koliko je ovo zaista dobro? Jedna žena je na portalu "YourTango" objasnila zašto je uvek imala stav da joj je brak važniji do dece. A ovo je njeno razmišljanje do detalja:

- Kada su moja deca bila mala, često sam sedela u parku sa drugim roditeljima gde smo razgovarali o roditeljstvu, braku i najboljim prgramima za edukaciju dece. Nije bilo neuobičajno da se prijatelji žale na partnera, a istovremeno su zagovarali teoriju o roditeljstvu koje je usredsređeno na dete.

1 / 5 Foto: Printscreen/Instagram

Vreme samo za njih nije postojalo, a najveći prioritet su im bili termini za igru, izbor vrtića, obezbeđivanje zdrave hrane za decu. Brak im nije bio na pameti i razmišljali su da će se jedno drugom ponovo posvetiti kada deca odrastu.

Bilo mi je čudno kako su mislili da provedu minimum 18 godina fokusirani samo na decu i da se jednog dana probude u praznom stanu spremni da imaju savršen odnos sa svojim bračnim partnerom.

Kada god sam prijateljima pomenula da je pristup usredsređen na brak zdraviji od pristupa usredsređenog na dete, govorili su mi da grešim i da će moja deca patiti jer njihove želje stavljam iza potreba braka. Ali ja nisam imala problem sa intimnošću ili komunikacijom, a moj muž je bio posvećen našoj deci kao i ja.

To što sam stavljala svoj brak na prvo mesto ne znači da sam zanemarivala svoju decu. To je značilo da smo suprug i ja stvorili jaku osnovu za izgradnju naše porodice. Deci je potrebno stabilno okruženje da bi napredovali, a time što smo negovali brak bili smo u mogućnosti da našim dečacima pružimo podršku koja im je bila potrebna da postanu nezavisni, samouvereni i sigurni pojedinci.

Ono što je najvažnije jeste da naša deca nisu jedini razlog zbog kojeg smo suprug i ja zajedno. Volimo da radimo stvari zajedno, imamo iste životne ciljeve i jedno drugom smo najbolji prijatelji.

Brak, Svadba, Venčanje, Srce, Ljubav
foto: Profimedia

Uvek sam znala da su mi dani aktivnog majčinstva odbrojani. Od dana kada sam rodila dečake, oni su učili da žive bez mene. Ja sam majka koja je bila kod kuće više od 20 godina i volela sam svaki trenutak, ali i to će u jednom momentu prestati i to je sasvim normalno.

Moj suprug će, međutim, biti pored mene još dugo nakon što dečaci odu, a ja ne želim da se jednog dana probudim i da ne poznajem osobu koja leži pored mene.

Previše je mojih prijateljica koje se razvode sada kada su im deca u predškolskom periodu ili su im deca tinejdžeri.

One ne znaju ko su ako više nisu majke. Postoji razlog zašto su razvodi u porastu, a ja pretpostavljam da je u velikoj vezi sa ovim o čemu sam pisala.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.