EVO ZAŠTO NE MOŽETE DA SVRŠITE: Stručnjaci otkrili JEDNOM ZA SVAGDA
Foto: Profimedia

OBRATITE PAŽNJU

EVO ZAŠTO NE MOŽETE DA SVRŠITE: Stručnjaci otkrili JEDNOM ZA SVAGDA

Ukoliko imate problem, najgore što možete da uradite je da odglumite vrhunac jer time zavaravate sebe, a partner misli da radi baš kako treba iako nije tako

Objavljeno:

Mnoge žene ne dožive vrhunac i ne svrše tokom seksa. Većina to krije od svojih partnera ne želeći da ih povredi. Istraživanja su pokazala da samo 15 odsto žena svrši svaki put kada ima intimni odnos sa svojim stalnim partnerom.

Mnoge dame često glume da svršavaju iako u takvim situacijama najviše štete nanose prvo sebi, a potom i partneru koji veruje da radi sve kako treba iako nije tako. Kako ističu ginekolozi i seksualni terapeuti razlozi za to mogu biti brojni od nekompatibilnosti partnera do psihičkih blokada same žene.

Ženama je potrebno više vremena i stimulacije da bi doživele vrhunac.

1. Pogrešna tehnika

Prema istraživanju stručnjaka, postoje 2 ključna razloga da li će žena doživeti vrhunac tokom seksa ili ne. Prvi je koliko je vremena posvećeno predigri, jer nije tajna da je ženama potrebna duža i jača stimulacija da bi svršile. Drugi, ništa manje važan razlog, je stimulacija klitorisa tokom predigre. U idealnom slučaju seks bi trebao započeti ljubljenjem, milovanjem, potom se prelazi na stimulaciju jezikom i prstima pa tek onda na direktnu penetraciju. Možda vaš partner ima pogrešnu tehniku i smatra da je dovoljno samo malo prstima prođžarati po vagini pa da se žena uzbudi.

2. Požurivanje

Seks
foto: Printscreen/Instagram

Većina žena ima svoj tempo kojim vodi ljubav i taj tempo ne mora uvek da se poklopi sa brzinom vođenja ljubavi muškarca. Ženama je zbog anatomije potrebno više vremena da se uzbude nego muškarcima. Požurivanje s njegove strane samo će pogoršati stvar i umesto da uživate vi ćete razmišljati da što pre okončate odnos. Umesto da ga isfolirate lažnim orgazmom razgovarajte sa partnerom i objasnite mu šta i kada da radi. Muškarci vole kad im žena kaže šta je uzbuđuje. Još ako mu to govorite tokom seksa još više će se uzbuditi.

Razgovarajte sa partnerom to je najbolji način da rešite problem

3. Pritisak partnera

Čak 39 odsto žena priznaje da ih pritisak sa partnerove strane sprečava da dožive vrhunac. Iako je njegova briga da li ste svršili ili ne može da laska, pritisak bilo koje vrste samo će pogoršati situaciju. Orgazam se dešava kad ste potpuno opušteni, a njegova pitanja: “Da li si blizu ili kad ćeš“ neće ni malo pomoći, naprotiv. Objasnite partneru da ovim ništa neće postići već da se fokusira na vaše zadovoljstvo kao što se i vi predano trudite da njemu bude lepo tokom odnosa.

4. Ne volite mastrubaciju

Velika greška zato što tokom mastrubacije žena otkriva ne samo svoje telo već i na koji način se najviše uzbuđuje i najbolje zadovoljava. Mastrubacija nije ništa loše, prljavo niti pogrešno čak je i vrlo poželjno, a to će vam reći svaki lekar i ginekolog. Osim toga, ukoliko vi samo ne volite i ne istražujete sopstveno telo kako to opušteno da dozvolite partneru.

5. Osećaj stida

Dobar seks i stid ne idu zajedno. Možda su vas učili da je mastrubacija odvratna, a seks prljav i ako je tako sve su vas pogrešno naučili. Seks je najprirodnija stvar između muškarca i žene. Nema tu ničeg prljavog niti lošeg. Ako mislite da radite nešto što ne biste trebali i osećate se loše ako uživate u tome nećete uživati u seksu, a kamoli u orgazmu.

Ako želite kvalitetan seks nemojte se ustručavati da sve što želite tražite od partnera

6. Proučavajte svoje telo

Raskid, Svađa, Razvod, Par, Krevet, Nezadovoljstvo
foto: Profimedia

Sećate se one scene iz serije „Seks i grad“ kad Šarlot gledajući u sopstvenu vaginu uz pomoć ogledala padne s kreveta. Radoznalost i istraživanje sopstvenog tela nije ništa loše. Uzmite ogledalo i slobodno istražite šta se nalazi tamo dole. Što više budete znali o svom telu i genitalijama, to će biti veća verovatnoća da ćete doživeti orgazam.

7. Ne volite svoje telo

Vaš put ka orgazmu počinje od ljubavi prema sopstvenom telu. Ukoliko ga vi ne volite i nalazite mu mane zbog sala na stomaku ili debelih butina ne možete očekivati da će vaše telo da se opusti i uživa u seksu, a kamoli u orgazmu. Seksualno samopouzdanje je neverovatno seki. Ako vi volite svoje telo i ne stidite se da ga pokažete bez obzira na njegove mane i partner će tako reagovati. Verujte muškarci nemaju pojma šta je celulit, a neki kilogram viška im može biti tako seksi na ženi punoj samopouzdanja.

8. Mislite o drugim stvarima

Najveći ubica libida je razmišljanje o gomili gluposti koje nemaju nikakve veze sa onim što tog trenutka radite u krevetu sa partnerom. To što niste raširili veš ili oribali kupatilo samo će vas dodatno dekoncentrisati. Umesto toga, fokusirajte se na partnera i sebe, na ono što tog trenutka radite u krevetu kako bi vam oboma bilo lepo. Sve druge misli isključite, jer sve osim vašeg zadovoljstva tog trenutka može i treba da čeka.

Fokusirajte se na to što radite s partnerom a ne na druge nebitne stvari

9. Sopstveni pritisak

Žene koje imaju problem sa svršavanjem najčešće o tome stalno razmišljaju, posebno kad su u krevetu sa partnerom. To stvara dodatni pritisak u glavi, pa su veće šanse da će vrhunac izostati. Orgazam nije samo fizički proces već dobar deo zasluga pripada našim mislima u tom trenutku. Umesto da vam orgazam bude cilj, uživajte u putovanju, odnosno seksu koji može i ne mora da se završi vrhuncem. Potpuno je normalno da žena ne može da svrši baš svaki put, bitno je da zna da može i kako.

10. Seksi igračke

Seksi igračke poput vibratora ili dilda su stvar izbora i afiniteta samog ljubavnog para. Neko voli da se igra na ovaj način, neko ne. I to je u redu. Posedovanje vibratora je potpuno normalna stvar i uz pomoć vibracija koje on emituje žena brže i lakše može da svrši. A što više i češće doživljavate vrhunac to će se vaše telo navići na tu vrstu zadovoljstva i lakše ćete doći do vrhunca i kasnije s partnerom.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.