STIDLJIVE, DIVLJE ILI ŽELJNE KONTROLE? Vaš karakter najbolje definiše OMILJENA POZA - pažljivo PROČITAJTE!
Foto: Profimedia

KAKVI STE U KREVETU?

STIDLJIVE, DIVLJE ILI ŽELJNE KONTROLE? Vaš karakter najbolje definiše OMILJENA POZA - pažljivo PROČITAJTE!

Šta zapravo poručujete ispod čaršava?

Objavljeno:

Možemo mnogo reći i o nekome na osnovu obroka koji svakodnevno jede, na osnovu filmova koje gleda, ali da li ste nekada čule da vaša omiljena seks poza zapravo može da otkrije mnogo o vašem karakteru?

1 / 6 Foto: Profimedia

Neki od najpopularnijih položaja tokom vođenja ljubavi pojačavaju intimu u odnosu i lako začine stvari u spavaćoj sobi, ali takođe mogu sugerisati na to kakav ste tip osobe i šta cenite kod partnera.

Od klasične misionarske poze do divlje kaubojke – šta ove seksi poze otkrivaju o vašoj ličnosti?

Misionarska poza dok je partner iznad vas

Misionarsku pozu mnogi smatraju dosadnom, ali ne treba se tek tako složiti sa time.

Seks
foto: Profimedia

Istraživanja koja su sprovedena su pokazala da je ova poza u stvari najučestalija zato što je najintimnija.

Popularnija je među ženama kako one više vole da prepuste vođstvo svom partneru i uključuje emotivno zbližavanje, mnogo ljubljenja i intenzivni kontakt očima.

A šta ona otkriva o vama?

Ako vam je ova poza, dok je partner gore, pri vrhu omiljenih, to bi moglo da govori da ste pomalo stidljivi i da vam nedostaje samopouzdanja, navodi seks ekspert Džulija Karaman.

- Ova poza bi mogla da znači i da cenite bliskost iznad svega drugog, volite da se osećate bezbedno i da vas neko prigrli do kraja život - kaže Lusi Rovert, savetnica i sertifikovana seksološkinja.

Može biti da je osećaj emotivne povezanosti ono što vam dodaje gas i ono što čini da se osećate slobodno i prihvaćeno.

Doggy style poza

Ova poza se takođe našla pri vrhu omiljenih i uglavnom je vezana za one koji vole da začine svoje iskustvo u spavaćoj sobi. Ona je cela posvećena dubokoj penetraciji i Lusi navodi da "može da se tumači kao jedna od najvrelijih seks poza jer se u njoj potpuno prepuštate partneru i njegovoj volji. Okrenuti ste mu dok vas uzima otpozadi i uopšte ga ne vidite, tako da je kontrola sasvim na njemu."

Seks
foto: Profimedia

Ako je ovo vaša omiljena seksualna pozicija, to sugeriše da uživate u dominaciji vašeg partnera. Prepuštanje iskustvu i dozvoljavanje vašem partneru da preuzme kontrolu može biti ogromno uzbuđenje (ipak je to jedna od najčešćih seksualnih fantazija).

- Može biti da volite da rizikujete više, da napredujete u uzbuđenju i nekonvencionalnosti i da ste glasniji u pogledu svojih želja i potreba - objašnjava Lusi.

Misionarska poza dok je partner ispod vas

Kada standardnu misionarsku pozu začinite time da se partner nalazi ispod vas, sugerišete da pucate od samopouzdanja i da volite kontrolu.

To su vibracije koje šaljete vašem partneru kada se on nalazi ispod vas.

Možda jednostavno volite da vidite izraz zadovoljstva na licu vašeg partnera, ali i slobodnije da se krećete i pomerate svoje telo i na taj način određujete tempo i brzinu.

Kaubojka

Ova poza je takođe dosta popularna i kod muškaraca i kod žena, ali iz potpuno drugačijih razloga.

Muškarci je vole zato što je izuzetno vizuelna i dozvoljava im da imaju dobar pogled na svoju partnerku, dok je žene vole zato što im daje osećaj dominacije i kontrole nad stimulacijom.

Ukoliko je kaubojka vaš izbor za zabavu, to sugeriše da ste opušteni po pitanju svog tela i da se osećate slobodno sa svojim partnerom.

Seks
foto: Profimedia

To znači da znate šta želite i hoćete to odmah.

Kontrolisanjem brzine, intenziteta i uglova, u potpunosti preuzimate kontrolu. Znate šta želite i kako to želite i dajete prednost sopstvenom zadovoljstvu.

Kašika

Ova poza se nalazi na dnu najčešće biranih i veoma je intimna i bliska. Ukoliko volite da budete "mala kašika“ sa vašim partnerom, moguće je da cenite udobnost, ljubav i intimni aspekt seksualnog odnosa. Potrebno vam je da se osećate opušteno i zaštićeno kako biste se potpuno oslobodili.

Takođe, i u ovoj pozi pružate kontrolu vašem partneru, ali možete svojim pomeranjem tela da određujete jačinu penetracije.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.