5 PITANJA KOJA NIKAKO NE BISTE SMELI DA POSTAVLJATE PARTNERU AKO STE U DUGOJ VEZI: 1 može da bude BAŠ PROBLEMATIČNO
Ljubav, Foto: Profimedia

RAZMISLITE PRE TOGA

5 PITANJA KOJA NIKAKO NE BISTE SMELI DA POSTAVLJATE PARTNERU AKO STE U DUGOJ VEZI: 1 može da bude BAŠ PROBLEMATIČNO

Nema lakih odgovora na ova pitanja, a njihovim postavljanjem samo izazivate nevolje i dovodite partnera u neprijatnu situaciju

Objavljeno:

Stručnjaci za veze i brak ističu da postoje ona pitanja koja ne bi trebalo postavljati čak i kada ste u dugoj i stabilnoj vezi.

Nekada je veoma važno, ako hoćemo da imamo zdrav partnerski odnos, da povedemo računa i o načinu obraćanja, ali i o rečima koje biramo u komunikaciji.

1 / 4 Foto: Profimedia

Psiholozi kažu da postoij pet pitanja koja bi svakako trebalo izbegavati u razgovoru sa emotivnim partnerom.

1. Da li sam ja bolja od nje?

Niko ne voli poređenja sa drugima, a naročito ona koja se tiču bivših i sadašnjih ljubavi. Izbegavajte situacije u kojima postavljate pitanja - da li sam ja bolja od nje? Nema lakih odgovora na ova pitanja, a njihovim postavljanjem samo izazivate nevolje i dovodite partnera u neprijatnu situaciju.

Afera, Ljubav
foto: Profimedia

2. Hoćeš li konačno da...?

Ako ste iznervirani zbog nedostatka motivacije vašeg voljenog, vrlo je verovatno da ćete ga pitati: "Hoćeš li konačno da raspremiš garažu?“ ili nešto slično. Ovo nije doibar način da podstaknete partnera da bude produktivan i efikasan. Ovakvim pristupom rizikujete da zvučite agresivno i da započnete svađu.

3. Šta je tvoj problem?

Ukoliko partneru postavite neprijatnim tonom direktno pitanje - "Šta tvoj problem?", to će vrlo verovatno da napravi problem među vama. Postavljanje ovog pitanja je ponižavajuće i navešće drugu osobu da stane u svoju odbranu. Umesto toga, jednostavno pitajte - da li je sve u redu ili da li možete nekako da pomognete.

Ljubav, Afera
foto: Profimedia

4. Pitanja o bivšim devojkama

Naglašena znatiželja po pitanju bivših ljubavi vašeg sadašnjeg dečka, može da okonča vašu vezu. Ovo ne znači da ne možete baš ništa da pitate, ali je nužno da se zadržite samo na površnim pitanjima. Sve što može da utiče na vašu sadašnju vezu, vas se tiče i imate pravo da pitate, ostalo zaobiđite, savetuju stručnjaci za odnose.

5. Sa koliko njih si do sada spavao?

Pitanja u vezi sa brojem intimnih odnosa koije je imao vaš partner bi takođe trebalo da zaobiđete. Odgovor vam se nikad neće svideti, pa je iz tog razloga i nepoželjan. Od te brojke zaista nemate nikakvu korist, može vam izazvati samo osećaj neprijatnosti, pa zato preskočite ovo pitanje.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.