PREMINULA GLUMAČKA VELIČINA, TUGA
John Stahl, Foto: Printscreen

TRAGEDIJA

PREMINULA GLUMAČKA VELIČINA, TUGA

Stahl je rođen 1953. u Škotskoj i odrastao u Sauchieju, Clackmannanshire. U vreme svoje smrti živeo je na otoku Lewisu i bio je pristalica škotske nezavisnosti

Objavljeno:

John Stahl preminuo je u danas u 68. godini života.

Bio je škotski glumac najpoznatiji po ulozi Rickarda Karstarka u HBO-ovoj igri prestola i Toma 'Inverdarrocha' Kerra u High Roadu.

Stahl je rođen 1953. u Škotskoj i odrastao u Sauchieju, Clackmannanshire. U vreme svoje smrti živeo je na otoku Lewisu i bio je pristalica škotske nezavisnosti.

Od 1975. do 1976. Stahl je radio kao pomoćnik reditelja u Dramskom centru Darlington. Prvi put se počeo baviti glumom 1976. Proslavio se ulogom Toma 'Inverdarroch' Kerra u televizijskoj seriji High Road, u kojoj se pojavio kao redoviti serijal između 1982. i 2003. Takođe je igrao ulogu Rickarda Karstarka u HBO-ovoj igrici of Thrones, koji se pojavljuje u drugoj i trećoj sezoni.

Njegove ostale uloge uključuju inspektora Reeda u televizijskoj seriji iz 1995. godine Pribegavanje ubistvu, te kao Ewan u produkciji Kraljevskog nacionalnog pozorišta Frankenstein iz 2011. godine.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.