OVAJ DETALJ IZ ŽIVOTA VOLODMIRA ZELENSKOG MALO KO JE ZNAO: Prvi je PREDVIDEO 1 STVAR
Volodmir Zelenski, Foto: EPA / STEPAN FRANKO

otkrivamo

OVAJ DETALJ IZ ŽIVOTA VOLODMIRA ZELENSKOG MALO KO JE ZNAO: Prvi je PREDVIDEO 1 STVAR

Zelenski, kako je to pisao Željko Pantelić, govori perfektno ruski i ukrajinski a svoje pozorišne spektakle često izvodi na ruskom jeziku. Ukrajinski neofašisti i nacionalisti ga optužuju da ismejava “ukrajinske heroje” i nastavlja rusku kulturnu okupaciju Ukrajine

Objavljeno: 15:57h

Volodmira Zelenskog svi znaju kao ukrajinskog predsednika, ali retki znaju i ovaj detalj iz njegove prošlosti.

Zelenski je postao popularan zahvaljujući satiričnoj seriji “Sluga naroda”. U njoj glumi nastavnika Vasilija kome je pukao film i u učionici drži govor protiv korupcije i nepravde. Jedan od đaka snima telefonom govor nastavnika i postavlja ga na društvene mreže. Vasilij postaje nacionalna zvezda, kandiduje se za predsednika, pobeđuje na izborima i počinje bespoštednu borbu protiv korupcije.

Upravo to se desilo Zelenskom, ali u “pravom životu”.

Volodomir Zelenski
foto: Youtube/printscreen

“Ovo je samo prvi korak ka velikoj pobedi”, rekao je Zelenski nakon prvog kruga, u kojem je takođe bio prvoplasiran. “Mi smo mladi ljudi. Ne želimo da vidimo sve ono iz prošlosti u našoj budućnosti. Novi život, počinje normalan život. Život bez korupcije, bez podmićivanja.”

Zelenski, kako je to pisao Željko Pantelić, govori perfektno ruski i ukrajinski a svoje pozorišne spektakle često izvodi na ruskom jeziku. Ukrajinski neofašisti i nacionalisti ga optužuju da ismejava “ukrajinske heroje” i nastavlja rusku kulturnu okupaciju Ukrajine.

On se posle revolucije na Evromajdanu otvoreno protivio prekidu odnosa sa Rusijom, ustajao je u zaštitu etničkih Rusa u Ukrajini koji su postali građani drugog reda. Ima izbalansirane i konstruktivne stavove o građanskom ratu u Donbasu: zalaže se za decentralizaciju Ukrajine i organizovanje referenduma u pobunjenim oblastima na kojima bi se građani izjasnili gde i kako žele da žive.

Moskva je, ipak, podozriva i nepoverljiva prema njemu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.