ONO ŠTO JE MIKA ANTIĆ REKAO O BALAŠEVIĆU DUGO ĆE SE PREPRIČAVATI: Jednu stvar nikako nije mogao da prežali
Mika Antić, Foto: Print Screen Youtube

SETIMO SE

ONO ŠTO JE MIKA ANTIĆ REKAO O BALAŠEVIĆU DUGO ĆE SE PREPRIČAVATI: Jednu stvar nikako nije mogao da prežali

Iako je poznato da je bio obožavan širom regiona, mnogi nisu znali za jedan zanimljiv detalj

Objavljeno:

Đorđe Balašević ostavio je neizbrisiv trag u srcima mnogih ljudi koji ni godinu dana nakon njegove smrti ne mogu da se pomire sa njegovim odlaskom.

Iako je poznato da je bio obožavan širom regiona, mnogi nisu znali za jedan zanimljiv detalj. Naime, njegovim likom i delom bio je oduševljen i jedan od najvećih srpskih pesnika, Mika Antić, koji je jednom prilikom u kafani u Skadarliji izneo svoje mišljenje o Balaševiću.

– Miko, ko je za vas najveći pesnik – pitali su tada Antića.

– Najveći pesnik je onaj koji je otpevao svoje stihove, a to je Đorđe Balašević – rekao je tada Mika.

1 / 5 Foto: Printscreen Youtube

Đorđe je tokom svoje višedecenijske karijere napisao veliki broj pesama koje su ostale večne, a jedna od njih svajaji je i numera,”Neki novi klinci”, kojom je Antić bio posebno oduševljen.

Naime, Balašević je na koncertu koji se 2004. godine emitovao na RTS-u, ispričao da mu je Mika svojevremeno priznao da mu je žao što nije napisao on tu pesmu.

– Napisao sam pesmu “Neki novi klinci” ’80 i neke godine. Nisam imao klince uopšte, nisam čak poznavao ni njihovu majku još, i bio sam na nekoj turneji sa Miroslavom Antićem i on mi je rekao: “Ti nemaš pojma kakvu si pesmu napisao. O prolaznosti… Žao mi je što ja nisam tu pesmu”. Ja se mislim: “Jeste, ja pun nadobudan, klinac, pun sebe. Kao, ti ćeš me Miko učiti kakva je pesma, je l’ dobra ili nije…” – rekao je tada Đole, a onda se prisetio još jedne od svojih mnogobrojnih anegdota.

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.