UMRO FOLK PEVAČ, UPRAVO JE JAVLJENO!
Arif Šenturk, Foto: Printscreen/Youtube/ TRT Arşiv

TUGA!

UMRO FOLK PEVAČ, UPRAVO JE JAVLJENO!

Arif Šenturk, koji je tokom svog muzičkog života snimio ukupno 12 albuma, dobio je priznanje posebno rumelijskim narodnim pesmama kao što su Derialar, Ramize i Safiie koje su sastavljene iz regiona kao što su Makedonija, Kosovo, Bugarska, Bosna i Hercegovina i Grčka

Objavljeno: 20:50h

U moru crnih vesti, stigla nam je još jedna.

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/ Trakyalıyız Bea

Dobro poznati umetnik rodom iz Jugoslavije je izgubio život.

Crne vesti su potvrđene.

Preminuo je 81-godišnji folk pevač Arif Šenturk, koji je svojim narodnim pesmama ustoličio tron u srcima. Šenturk je prebačen na odeljenje intenzivne nege u bolnici gde je prebačen u nedelju nakon što mu se zdravstveno stanje pogoršalo.

Arif Šenturk, koji je rođen u Kumanovu, u Makedoniji 1941. godine, emigrirao je u Tursku sa svojom porodicom 1956. nakon što je završio osnovno i srednje obrazovanje u turskoj školi koja se nalazila ovde. Porodica se prvo nastanila u Kirklareli, a zatim se preselila u istanbulski okrug Zejtinburnu.

Senturk je bio uspešan na ispitu za amaterske glasove TRT-a 1975. godine, a podržala ga je Nida Tufekci. Arif Šenturk, koji je tokom svog muzičkog života snimio ukupno 12 albuma, dobio je priznanje posebno rumelijskim narodnim pesmama kao što su Derialar, Ramize i Safiie koje su sastavljene iz regiona kao što su Makedonija, Kosovo, Bugarska, Bosna i Hercegovina i Grčka.

Bonus video:

05:22

BRZE VESTI 15.02.2022. 17:55

(Espreso/Mili yet.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.