ZNATE LI KO JE GLUMAC SA SLIKE? Danas ga ni u LUDILU ne bi prepoznali (FOTO)
Boris Bizetić, Foto: Facebook printscreen/Boris Bizetić

moŽEte li pogoditi?

ZNATE LI KO JE GLUMAC SA SLIKE? Danas ga ni u LUDILU ne bi prepoznali (FOTO)

Boris Bizetić je srpski kompozitor i tekstopisac, aranžer, kantautor, pesnik, glumac, autor i voditelj radio i TV-emisija

Objavljeno: 15:00h

Bizetić je sa svojim prijateljima sa Fejsbuka podelio fotografiju iz detinjstva.

Kompozitor i tekstopisac, aranžer, kantautor, pesnik, glumac, autor i voditelj radio i TV-emisija Boris Bizetić rođen je 28 novembra 1950. godine. Proslavio se kao najmlađi hit-mejker i kantautor 1970.

Poznat je i kao osnivač i vođa grupe "Rokeri s Moravu". Bizetić je komponovao muziku i pisao tekstove za oko 40 pevača pop muzike bivše SFRJ. Miki Jevremović je postigao veliki uspeh pevajući Bizetićeve pesme.

A mlađi ga pamte po seriji kominčih likova iz emisije "BB šou" među kojima prednjači Slavujka.

Tokom karijere, pisao je tekstove, ali ih i „poklanjao šakom i kapom” drugim pevačima, a sada, u 71. godini života, ne može da se pohvali finansijskom situacijom.

- Kada mi poštar donese penziju dugo ridam, plačem, cvilim i tako. Zabavno je - rekao je on, pa dodao da, kada mu stigne malo veća svota, „poljubi poštara u obraz”.

Boris Bizetić
foto: Printscreen/Facebook

Finansije mu, priznaje, nikada nisu bile prioritet. S druge strane, nije mu žao što je davao pesme svima onima kojima bi zatrebalo.

- Nije mi žao što sam davao, ko god se javio, uvek sam davao pesme. To će biti čudno ovim današnjim generacijama, da tada niko nikom ništa nije plaćao. Pevač dobije pesmu od mene džabe, a ja onda, ako se ta ploča proda, dobijem preko računa svoj autorski honorar - objasnio je Bizetić u jednoj emisiji.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.