PREMINULA ČUVENA GLUMICA: Njena smrt zavila sve u CRNO!
Monika Vitti, Foto: Printscreen/Youtube/Vintage Archieves

tragedija

PREMINULA ČUVENA GLUMICA: Njena smrt zavila sve u CRNO!

Imala je talenat za komediju, glumeći u međunarodno priznatim filmovima kao što su The Pizza Triangle i Ubij me brzo, hladno mi je

Objavljeno:

Monica Vitti, kultna italijanska glumica i muza redatelja Michelangela Antonionija i Luisa Buñuela, umrla je početkom februara u Rimu nakon što se decenijama borila s Alzheimerovom bolesti. Italijanski ministar kulture Dario Franceschini oplakao je Vittijevu smrt u 90. godini u saopštenju za medije. "Zbogom kraljici talijanske kinematografije", napisao je.

Vitti je osvojila međunarodnu publiku svojom hladnom, eteričnom lepotom kada je glumila u spornom Antonionijevom filmu L’Avventura, koji je britanski časopis Sight & Sound 1962. pohvalio kao drugi najveći film ikada snimljen nakon Građanina Kanea. Glumica je nastavila simbiotski odnos i romansu s Antonionijem kada je glumila u njegovim filmovima La Notte, L’Eclisse i Red Desert.

Vitti se okrenula komičarskim ulogama 1967. nakon što je prekinula vezu s Antonionijem. Imala je talenat za komediju, glumeći u međunarodno priznatim filmovima kao što su The Pizza Triangle i Ubij me brzo, hladno mi je. Takođe je sarađivala s pionirskim nadrealističkim rediteljem Buñuelom na njegovom filmu Fantom slobode 1974.

Nakon što je pobegla iz djetinjstva u siromaštvu i teškom porodičnom životu, tinejdžerka Vitti pronašao je utjehu u glumi pre nego što je 1953. diplomirala na Nacionalnoj akademiji dramske umetnosti. Godine 1995. Vitti je nagrađena Zlatnim lavom u karijeri na Venecijanskom filmskom festivalu. Iza nje je ostao suprug, filmski reditelj Robert Russo.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.