DA LI SE SEĆATE PEVAČA GRUPE "HIM" ZA KOJIM SU LUDELE SVE DEVOJKE! Evo kako Vile Valo sada IZGLEDA! (FOTO)
Vile Valo, Foto: Printscreen Instagram / villevalolove

lepo stari!

DA LI SE SEĆATE PEVAČA GRUPE "HIM" ZA KOJIM SU LUDELE SVE DEVOJKE! Evo kako Vile Valo sada IZGLEDA! (FOTO)

Kao što znate, bend HIM zvanično se raspao 2017 godine, a Valo je od tada objavio samo album sa obradama pod imenom Ville Valo & Agents...

Objavljeno: 13:12h

Pevač sastava HIM, Ville Valo vratio se na scenu 2020. godine novim EP izdanjem pod imenom „Gothica Fennica Vol. 1“ koji umnogome podseća na materijal njegovog nekadašnjeg benda.

Kao što znate, bend HIM zvanično se raspao 2017 godine, a Valo je od tada objavio samo album sa obradama pod imenom Ville Valo & Agents.

EP izdanje sadrži tri pesme, dok „Vol. 1“ označava da se verovatno radi o prvom od više EP izdanja. Sve tri pesme možete poslušati na linku ispod.

Za one koji ne znaju, Ville Valo je finski pevač, tekstopisac i muzičar, najpoznatiji kao vodeći vokal HIM, gothic rok bend, osnovan 1991. Bend je bio među najuspešnijim finskim bendovima svih vremena, i prvi od tih koji je dobio zlatnu ploču (500.000 primeraka) u SAD. Istorija benda sa Villeom bila je ispunjena ogromnim uspehom i velikim brojem posećenosti publike na koncertima i turnejama. Međutim, najavio je da planiraju da odu u penziju 2017. godine, a bend je odsvirao poslednju nastup u novogodišnjoj noći iste godine.

Izvan benda, Ville je imao mnogo uspešnih projekata i saradnje – sa The 69 Eyes, Apocalyptica, Agenti, i drugi bendovi i muzičari. Njegov glas je rangiran kao broj osam na listi najviših vokalnih opsega poznatih pevača, kako je objavio VVN Music u 2014. godini.

Ville se prijavio za srednju školu "Sibelius" muzike i plesa, ali je odbijen, a kasnije je odlučio da napusti školu jer nije imao dovoljno vremena da se posveti muzici. Ville i njegov bend, HIM, predstavljala je kompanija za upravljanje muzičkim umetnicima Razor & Tie iz Njujorka, Njujork, SAD.

Žanr

Rok, gotski rok

Instrumenti

Vokal, gitara, bubnjevi, bas, klavijature

Etikete

Tokom svoje karijere sa HIM-om, potpisao je ugovore sa izdavačkim kućama kao što su –

Bertelsmann Music Group (BMG) (1997-2003)

Sire Records (2005-2010)

DoubleCross (UK), Razor & Tie (SAD), Universal (EU) (april, 2013)

Vil je izlazio sa –

Kari Rueslåtten (Nepoznato) – Pričalo se da su se norveški pevač i Vil u jednom trenutku pre 1997. godine, ali to nikada nije potvrđeno.

Susanna (1998-2003) – Zatim je javno izlazio sa finskom zvezdom rođenom Suzanom Niiranen od 1998. do 2003. godine, kada su raskinuli.

Jonna Nygren (2003-2006) – Još jedna javna veza bila je sa Džonom, a viđeni su zajedno na raznim događajima tokom tri godine zabavljanja. Par se verio 9. jula 2005., ali se razveo u martu 2006.

Ket fon D (2008) – Priča se da se Vil povezao sa Ket Von D, poznatom tattoo umetnicom 2008. Na telu joj je istetoviran heartagram, logo benda HIM koji je on stvorio.

Sandra Mittica (2012) – Viđeni su zajedno u periodu od oko šest meseci, od marta 2012. do septembra 2012.

Christel Karhu (2016-danas) – Počeo je da izlazi sa Kristel, poznatom finskom manekenkom u septembru 2016. Par je viđen na raznim događajima tokom godina, a veza je u toku od početka 2019.

On ima švedsko poreklo po očevoj strani i mađarsko poreklo po majci.

Objavljivanje međunarodno uspešnih rok albuma kao npr. Greatest Lovesongs Vol. 666 (1997), Razorblade Romance (2000), Duboke senke i sjajni svetli (2001), i Love Metal (2003)

Biti deo prvog finskog benda koji je postigao zlatni rekord u SAD sa 500.000 primeraka

Oslobađanje Тамно светло album 2005. kao deo HIM-a, koji je osvojio zlato u Nemačkoj, SAD i UK, i platinasto u Finskoj, njegovoj domovini

Prvi album

Nazvan je debi album benda Greatest Lovesongs Vol. 666, snimljen za samo petnaest dana, i objavljen u leto 1997. Dobio je pozitivne kritike za svoj zvuk i prvo je dostigao četvrto mesto u Finskoj, ali je kasnije postao platinasti. Album je pobedioDebi album godine и Novajlija godine kategorije na dodeli nagrada Ema 1997.

Prvi film

Njegovo prvo pojavljivanje u kinematografiji bilo je u kratkom filmu Asphalto iz 1998. godine u režiji Ilpa Pohjole, gde je igrao ulogu Lipumija.

Prva TV emisija

Prvi put se pojavio u Viva La Bam 2003. godine, koji je bio rijaliti TV program koji je bio spin-off od Guzic, serija filmova koju je producirao MTV.

Film – Vertigo (1958)

Idoli – Klint Istvud, Edgar Alan Po, Džin Simons

Pisac – H.P. Lovecraft

Hrana – Suši, vegetarijanski burgeri, salata, tajlandska hrana, hleb od žitarica

Piće - Crna kafa

Finnish Lyrics – Valo Josa

Pesma – Sininen Uni autor Tapio Rautavaara

Izvor – IMDb, HIM, Sineresi

Ville Valo činjenice

On je dobar prijatelj Bama Margere, najpoznatiji po učešću u raznim Jackass filmovima i video snimcima u seriji. Sam Vil se pojavio u nekim TV filmovima sa Bamom, posebno CKY 3 (2001), Magarac broj dva (2006), iGde je #$&% Deda Mraz?(2008).

Njegovo prezime, Valo, na finskom znači „svetlo“.

Ima astmu i vegetarijanac je, ali voli vegetarijanske hamburgere, tajlandsku hranu i suši.

Bio je u mnoštvu bendova pre nego što je postao glavni pevač HIM 1991. Neki od tih su Kemoterapia, Donits-Osmo, Terapia, Winha, Natas, B.L.O.O.D, Charlie Parker, i Aurora. Nije bio samo vokal, već je i svirao gitaru, bas i bubnjeve.

Njegov otac, Kari Valo, u početku je bio taksista. Kasnije je bio vlasnik s*x radnje po imenu Aikuisten lelukauppa, a Vil je tu povremeno radio kao tinejdžer, kako bi pomogao.

Vil je rođen u 8:28 22. novembra 1976. godine.

On je kreator iza kartograma, koji bi postao zaštitni znak za NJEGA. Kat Von D ima istetoviranu na svom telu, a Steve-O ima njenu varijaciju koja umesto toga ima mušku g*nitaliju, istetoviranu na dnu umesto u obliku srca.

Valo je tvrdio da je heartagram najbolja stvar koju je ikada smislio. Tvrdio je da je to simbol i za Jin i za Jang, muško i žensko, i da ima svoj život, pri čemu su mnogi ljudi usvojili simbol ne znajući da potiče od njega. Želeo bi da simbol bude na njegovom nadgrobnom spomeniku kada umre.

Бенд HIM je formiran 1991. ali se raspao 1993. Međutim, 1995. je reformisan i premešten u SAD 2005. Tu je Vil postao poznati muzičar i vokal i pokupio veliku bazu fanova.

Valle se nije uvek nazivao svojim imenom kada je sarađivao sa drugim umetnicima. Neki od njih su biliBalo raspevani domar, Rambo Rembo, Lux Airam, MZ, Bil Bao, i nekoliko drugih.

Vile Valo
foto: Printscreen Instagram / villevalolove

Zajedno sa svojim bratom Džesijem Valoom napravio je remiks tri pesme na albumu HIM SWRMXS у 2010. godini.

Nakon što se povukao iz rada sa HIM, Valo je planirao da se vrati na muzičku scenu 2018. To je počelo nakon što je pevao prateće vokale za Soul Satisfaction EP Endija Mekoja te godine. Zatim se ponovo udružio sa agenti, bend sa kojim je sarađivao 1999. godine.

Započeo je saradnju pod nazivom Ville Valo i agenti krajem 2018. godine, sa singlom Orpolapsi kiurunizlazi 21. septembra 2018. Nastupili su na Emma Gala događaj 2. februara 2019. i najavio izdavanje istoimenog albuma 15. februara 2019. godine, a nakon toga krenuti na turneju.

Nije imao najčistiji izveštaj da je trezan, a prijavljeno je da je nastupao u alkoholisanom stanju i da je umalo umro 2000. kada je stajao na ogradi hotelske terase, ali su ga prijatelji spasili.

Godine 2007. počeo je prekomerno da pije, a navodno je povraćao, vršio nuždu krvi, nije spavao ni jeo i morao je da bude primljen u Klinku za rehabilitaciju Malibuu da se oporavi i prekine naviku. Od tada se više puta ponavljao, ali situacija nije postala tako loša, jer on pije i prestaje i ima kontrolu.

Godine 2005., kada je njegov bend bio na američkoj turneji u Mineapolisu, njegovo piće je bilo zalito drogom. Oteli su mu mobilni telefon, cigarete, jaknu, kreditne kartice i lek za astmu.

Na telu ima veliki broj tetovaža – pet srca, pun rukav na levoj ruci, slova na desnom zglobu i monogram Venere Doom, naziv jednog od njegovih albuma. Na leđima ima i oči Edgara Alana Poa, estonsko pismo za „noć“ koje ima i njegov brat Džesi, kao i mnogi drugi, veliki i mali.

Redovno radi krvne testove, u razmaku od oko šest meseci, jer se plaši da ne dobije smrtonosnu bolest deljenjem mikrofona.

Vil je alergičan na cveće, pse i mačke i hlor.

Umalo je umro kada je imao 17 godina jer je zaboravio da koristi lekove za astmu, što je rezultiralo oko dve nedelje oporavka u bolnici.

Ne voli da ide u bioskop, jer ima naviku da kašlje i ustane da ode u kupatilo svakih 15 minuta zbog problema sa bešikom.

On je 2004. godine tvrdio da može da koristi brijač za jednokratnu upotrebu više puta, jer su mu dlake na licu veoma tanke.

Iako je često koristio šminku oko očiju, on ne voli da je nosi i radi to samo za fotografisanje ili javno pojavljivanje.

Sam se šišao noževima od 1997. do 2000. godine, a možda i duže. Tvrdio je da nema mnogo toga, i jednostavno ga je sam isekao tokom studijskih snimanja jer je izgledalo užasno, i želeo je da ga održi.

Nije pohađao obaveznu nacionalnu vojnu službu u Finskoj zbog zdravstvenih stanja uzrokovanih astmom.

Evo kako Vile sada izgleda:

1 / 5 Foto: Printscreen Instagram / villevalolove

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.