SCENA SA KRAJA FILMA "TOMA" U STVARNOSTI SE NIJE DOGODILA, ALI OVO ZAISTA JESTE: "Nije bilo iz interesa" (VIDEO)
Toma, Foto: Printscreen / Youtube / Film Toma

DA LI STE ZNALI?

SCENA SA KRAJA FILMA "TOMA" U STVARNOSTI SE NIJE DOGODILA, ALI OVO ZAISTA JESTE: "Nije bilo iz interesa" (VIDEO)

Na samom kraju filma, Toma na koncertu u Sarajevu, u vreme kada se Jugoslavija već uveliko raspada, sa Kemalom Montenom i Davorinom Popovićem izvodi pesmu Jadranke Stojaković “Što te nema”

Objavljeno:

Film “Toma” koji se bavi likom i delom velikog jugoslovenskog pevača Tome Zdravkovića i dalje izaziva veliku pažnju javnosti, a u fokus interesovanja vratio je i još jednog velikog umetnika sa ovih prostora - Kemala Montena.

Na samom kraju filma, Toma na koncertu u Sarajevu, u vreme kada se Jugoslavija već uveliko raspada, sa Kemalom Montenom i Davorinom Popovićem izvodi pesmu Jadranke Stojaković “Što te nema”. Reč je o jednoj od najemotivnijih scena filma jer simbolizuje, baš kao što filmski Toma i kaže: “One kojih više nema i onoga čega više neće biti”.

1 / 5 Foto: Aleksandar Kujučev

Iako je Toma Zdravkoić zaista bio veliki prijatelj i sa Kemalom i sa Davorinom i jeste jedan od poslednjih koncerata održao u sarajevskoj Zetri, ovo je fiktivna scena. Ideju za pesmu, kao i za Tominu repliku, ispričao je nedavno Dragan Bjelogrlić, dala je njegova ćerka jer je to “najtužnija pesma koja postoji”.

Ali, šta se JESTE DOGODILO?

Toma i Kemal bili su veliki prijatelji.

- Njegova pesma krene iz pete, pa prolazi kroz stomak, kroz srce i dušu, i na kraju izlazi kroz glas i emociju - ljudi to osete. Nismo se družili kao pevači, iz interesa, već kao prijatelji. Sa njim mi je bilo lepo i kad pevam i kad pijem, kad plačemo i kad se smejemo - govorio je Monteno dodajući da je Zdravković “satkan od emocije”.

1 / 2 Foto: Printscreen

Kemal je za Tomu napisao jedna od njegovih najvećih hitova “Pesme moje”, a zajedno su na televiziji Sarajevo snimili i emisiju “Dva slavuja” u kojoj su obojica pevali sve pesme s tim što je Toma počinjao Kemalove pesme, a Kemal Tomine.

Pogledajte kako je to izgledalo:

(Espreso / Istorijski zabavnik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.