ESPRESO PREPORUKA ZA ČITANJE: Urnebesno duhovito - "KAKO SAM PUTOVAO S LOSOSOM"
Ilustracija, Foto: Profimedia, Printscreen

ZBIRKA RAZIGRANIH ESEJA

ESPRESO PREPORUKA ZA ČITANJE: Urnebesno duhovito - "KAKO SAM PUTOVAO S LOSOSOM"

Autor nas vodi kroz šumu našeg vremena, svestan da život teče uglavnom između malih stvari, slučajnih susreta, sitnih problema, a ne između hamletskih dilema i pitanja o postojanju, koja zauzimaju samo delić našeg vremena, iako su jedino što je suštinski važno

Objavljeno:

Espreso vikend preporuka za čitanje je zbirka parodija, satira i razigranih eseja, "Kako sam putovao s lososom" Umberta Eka.

Umberto Eko je izvrsni poznavalac ljudske duše, nekada je pisao kolumnu za rimski nedeljnik Espreso.

Umberto Eko je italijanski pisac, filozof, estetičar, teoretičar književnosti, istoričar srednjeg veka. Rođen je 5. januara 1932. godine u Aleksandriji, Pijemont. Poznat je po svojim romanima i esejističkim delima. Njegovi najpoznatiji romani su: “Ime ruže”, “Fukoovo klatno”, “Baudolino”, “Praško groblje” i drugi. Za roman “Ime ruže” dobio je Premio Strega 1981.

1 / 4 Foto: Profimedia

"Kako sam putovao s lososom" je knjiga se može posmatrati kao zbirka neobičnih uputstava koje nam pruža majstor za nesvakidašnje situacije: kako preživeti birokratske zavrzlame, kako izbeći zarazne bolesti, kako jesti u avionu, kako putovati sa lososom, ali i kako izabrati pravo zanimanje, kao i mnoge druge (ne)svakidašnje dileme. Autor nas vodi kroz šumu našeg vremena, svestan da život teče uglavnom između malih stvari, slučajnih susreta, sitnih problema, a ne između hamletskih dilema i pitanja o postojanju, koja zauzimaju samo delić našeg vremena, iako su jedino što je suštinski važno.

Espreso knjiga, Umberto Eko
foto: Privatna arhiva

Kroz ovu zbirku satiričnih i zabavnih eseja pokušava da predoči čitaocu smisao za apsurdno u savremenom životu.

(Espreso / Tamara Dragićević)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.