ZA ULOGU GUČIJEVE CRNE UDOVICE GAGA SE UGOJILA, JELA JE NAJVIŠE TESTENINU I HLEB: Nutricionistkinja otkiva ZAMKU!
Lejdi Gaga, Foto: Profimedia

nije zdravo

ZA ULOGU GUČIJEVE CRNE UDOVICE GAGA SE UGOJILA, JELA JE NAJVIŠE TESTENINU I HLEB: Nutricionistkinja otkiva ZAMKU!

Osim što je sve vreme pričala engleski s italijanskim naglaskom (za koji su joj neki zamerili da više zvuči kao rusko-engleski), Lejdi Gaga je drastično promenila i izgled...

Objavljeno:

Lejdi Gaga se za ulogu Patricije Ređijani pripremala ne samo mentalno, već i fizički. Obojila je kosu u crno i promenila ishranu kako bi se ugojila. Njen strog režim zamenio je nešto ležerniji pristup prema hrani, a da li je najzdraviji, otkrila je fitnes instruktorka Marija Andrijašević.

Gučijevi
foto: Profimedia

Ako ste pogledali najiščekivaniji film ove jeseni, ‘Dinastija Guči‘, sigurno ste mogli primetiti da je Lejdi Gaga maestralno odigrala svoju ulogu Patricije Ređijani za koju se, kako je otkrila u intervjuu za Vogue, pripremala godinu dana. Toj ulozi dala je svu sebe - kako mentalno, tako i fizički jer je želela na što autentičniji način da prikaže priču lukave Italijanke koja je 18 godina provela na robiji zato što je naručila ubistvo svog bivšeg supruga Mauricija Gučija.

1 / 4 Foto: Profimedia

Osim što je sve vreme pričala engleski s italijanskim naglaskom (za koji su joj neki zamerili da više zvuči kao rusko-engleski), Lejdi Gaga je drastično promenila i izgled.

"Biću u potpunosti otvorena i jasna. Najmanje godinu i po živela sam kao da sam Ređijani, a od toga sam barem devet meseci govorila kao ona. Da, sve vreme, i kad nisam bila pred kamerama. Nisam mogla da uđem u ulogu Patricije i govoriti kao ona dok sam bila plavuša pa sam odmah ofarbala kosu", rekla je ponosno glumica za Vogue.

Patricija Ređijani
foto: Profimedia

Ipak, najteža promena Gagi nije bila da ofarba kosu u crno, već da promeni izgled tela, odnosno "da se ugoji ". Radnja filma smeštena je u osamdesete, a na žensku lepotu gledalo se drugačije nego tada. Sudeći prema starim fotografijama prave Patricije Ređjiani, mogli bismo reći da je imala lepu figuru, ali nipošto nije bila mršavica.

Gaga je upravo zbog toga odlučila da dobije nekoliko kilograma pa je, kako je objasnila za Holivud Reporter, jela velike porcije hleba i testenine. Da, to je možda bio najlakši način za gojenje, ali je li i zdrav? Na to pitanje odgovorila je diplomirana nutricionistkinja i fitnes trenerka Marija Andrijašević.

Naime, kako je Marija odmah istakla, postoji jedna velika zabluda oko hrane, odnosno ugljenohidrata, proteina i masti te oko toga šta bismo ili ne bismo trebali jesti, zavisno o tome želimo li dobiti ili izgubiti kilograme.

"Gojimo se kada smo u kalorijskom suficitu, a mršavimo kada smo u kalorijskom deficitu. Drugim rečima, ako pojedemo više nego potrošimo, dolazi do povećanja telesne mase. Ako nam je želja da se ugojimo, bilo bi idealno da unosimo namirnice koje imaju visoku nutritivnu vrednost. Ipak, hleb, pirinač ili testenina nepravedno su razapete kao jedini krivci povećanja kilograma, a zapravo je samo stvar u tome jeste li u suficitu ili deficitu", objasnila je nutricionistkinja.

1 / 12 Foto: Profimedia

Ni gubljenje ni dobijanje kilograma, kaže Andrijašević, ne bismo smeli sprovoditi na svoju ruku jer rezultati zavise od mnogo faktora - koliko se krećemo, sedimo li puno, koliko imamo vode u telu, masnog tkiva ili mišićne mase.

"Ako osoba želi dobiti kilograme na zdrav način, prvo bi se trebala posavetovati s licenciranim nutricionistom, napraviti detaljne pretrage (brzina metabolizma, vitaminsko-mineralni status, merenje i analiza sastava tela) i tek onda u saradnji s nutricionistom napraviti adekvatan individualizovanii jelovnik. Jedino tada nutricionista može znati kakav tip namirnica može povećati kalorijski unos", kaže Andrijašević.

Trpanje hlebom, testeninom, picama zato što su visokokalorične namirnice, upozorava, nije preporučljivo jer možete poremetiti krvnu sliku i hormone. "Da bi organizam pravilno funkcionisao, u njemu mora biti zastupljen svaki od makronutrijenata - ugljenohidrati, masti i proteini", napominje.

Ugljenohidrati su, dodaje, naše gorivo i moramo ih unositi kako bismo imali energije, ali na zdrav i kontrolisan način. Zdravih ugljenohidrata ima i među voćem i povrćem, celovitim žitaricama te ih ne treba mešati s lošim, industrijski obrađenim namirnicama s visokim udelom šećera. "Jedimo zdrave nutritivno bogate i sveže namirnice", poručuje nutricionistkinja Andrijašević.

(Espreso / Gloria)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.