PREMIJERNO PRIKAZAN FILM "NEČISTA KRV - GREH PREDAKA"! Tvorci dela nagrađeni ovakcijama nakon projekcije!
Nečista krv, Foto: Promo

novi film

PREMIJERNO PRIKAZAN FILM "NEČISTA KRV - GREH PREDAKA"! Tvorci dela nagrađeni ovakcijama nakon projekcije!

U filmu igraju i Feđa Štukan, Tim Sejfi, Aleksandar Ristovski, Nedim Nezirović, Dejan Bućin i drugi

Objavljeno:

Film "Nečista krv - greh predaka" sinoć je premijerno prikazan na Festivalu evropskog filma, zasluživši višeminutne aplauze posetilaca prepune Letnje pozornice na Paliću.

Nakon projekcije filma, u okviru Glavnog takmičarskog programa Palića, posetiocima se poklonio deo filmske ekipe, među kojima su bili reditelj Milutin Petrović, tumač glavne uloge Dragan Bjelogrlić, kao i glumice Katarina Radivojević, Anđela Jovanović, Teodora Dragićević i Nela Mihailović.

Aplauzima su nagrađeni i producentkinja Snežana Van Huvelingen. kompozitor Aleksandar Ranđelović i kostimografkinja Marina Medenica, a na kraju su se prisutni članovi ekipe filma zajedno uslikali za sefli sa publikom Letnje pozornice na Paliću.

U filmu igraju i Feđa Štukan, Tim Sejfi, Aleksandar Ristovski, Nedim Nezirović, Dejan Bućin i drugi.

"Dobrodošli u 1850. godinu i jednu priču koju smo ispričali, a nadam se da će u vašim očima i dušama učiniti ono što smo imali nameru da učini", rekao je Petrović, pred početak prikazivanja filma na Letnjoj pozornici.

"Nečista krv - greh predaka" prati priču o Hadži Trifunu uglednom srpskom trgovcu, koji polovinom 19. veka pokušava da očuva mir sa turskim vlastima, ali i održi svoj ugled i uticaj u Vranju. Muke mu stvaraju ne samo turski begovi već i članovi porodice, dok donosi niz teških odluka koje će kasnije uticati na njegove potomke.

Scenario za film napisao je po motivima dela Bore Stankovića (1876-1927), svojevremeno reditelj Vojslava Nanovića (1922-1983), a pošto je njegov zatureni rad nedavno ponovo pronađen, adaptirala ga je Milena Marković.

Kako su najavili producenti, film će imati beogradsku premijeru 24. avgusta, a u redovno bioskopsko prikazivanje kreće 26. avgusta u Srbiji, Bosni i Hercegovini i dalje.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.